Gå til hovedinnhold

Dette mener Rune Madsen om FED morgen!

Oppgangen i aksjemarkedet ser ut til å holde seg, og nå er det 24 timer igjen til årets store begivenhet i finansmarkedet; Renteavgjørelsen fra FED. Selv om jeg er bullish til aksjer uavhengig av hva resultatet blir, kan det være på sin plass å mane til forsiktighet. Det kan komme store svingninger det neste døgnet.

Jeg har tatt en prat med Rune Madsen i Runestone Capital om hva han tror kommer til å skje i morgen, og hvordan de posisjonerer fondet.

Hva blir dommen i morgen?

– Vi trodde helt klart at det kunne komme en renteheving, men på grunn av økt usikkerhet i markedet, er det vanskelig å være kategorisk. Aksjemarkedet har klart seg bra i tidligere oppadgående rentesykluser, men vi må ikke glemme at det blir dyrere å låne penger. En ting er bluechips, som har rekordlave finansieringskostnader, men mindre selskaper med lavere credit rating vil merke oppgangen.

– Husk at rentespreaden mellom investment grade og junk bonds, har steget siden April i år, noe som tilsvarer to “rentehevinger”.

På grafen under ser man rentespreaden mellom triple B og statsobligasjoner. For triple B selskaper har det blitt ekstrakostnaden gått fra 1.6% til 2% på seks måneder. Noe som tyder på at rentekostnaden for mange allerede har steget, og kan stige videre hvis FED hever.

Hva gjør dere i fondet i forkant?

– Vår modell gir oss et signal hver kveld, på hvordan vi skal være posisjonert det neste døgnet. I kveld får vi et signal om hvordan vi bør ligge i morgen, da renteavgjørelsen kommer. Er signalet sterkt, kan vi velge å reduserer risikoen noe, fordi vi vet at det kommer en stor event som vil påvirke volatiliteten. Etter rentebedskjeden vil modellen gi oss videre signal, og det viktigste er hvordan vi posisjonerer oss torsdag kveld. Da vil modellen ha absorbert avgjørelsen og de påfølgende bevegelsene i rente, valuta og aksjemarkedet.

– Mest sannsynlig vil mye usikkerhet bli fjernet etter at Janet Yellen har presentert fasiten, og det kan føre til at markedet begynner å trende igjen. Det betyr at vi over tid skal bevege oss opp eller ned over tid, noe som historisk sett har gitt god avkastning på vår modell.

Få med dere siste Markedspuls fra Karl Oscar Strøm, der han ser på nye tradingprodukter fra Nordea og en komplett markedsgjennomgang.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer