Gå til hovedinnhold

Dette er vår nye Spare- og Investeringsøkonom

Det er med stor glede at jeg kan ønske vår nye Spare- og Investeringsøkonom, Karl Oscar Strøm, varmt velkommen til Nordnet familien. Karl Oscar har nå vært hos oss en liten måned, men det er først i dag han virkelig trer inn i sin nye rolle som Spare- og Investeringsøkonom.

Vi har tidligere brukt tittelen Spareøkonom, men velger å utvide den til Spare- og Investeringsøkonom for å synliggjøre at vi henvender oss til alt fra de som sparer, via de som investerer til de som trader. Hans fremste arbeidsoppgaver vil være å drive folkeopplysning, spre kunnskap om sparing og investering, samt representere og fremme private interesser i aktuelle spare- og investeringsspørsmål.

Hvorfor trenger vi en slik rolle? Nordnet tilbyr aksje- og fondshandel på internett, og Karl Oscars rolle er et viktig komplement til vår gjør-det-selv løsning. Vi tror på å tilby valgmuligheter, de beste finansielle produktene, lave priser, verktøy og informasjon til våre kunder. For å utnytte de mulighetene som ligger i det store spare- og investeringsuniverset trenger man dog kunnskap. Kunnskap er en viktig nøkkel for suksess, enten man sparer langsiktig til pensjon, har en egen aksjeportefølje eller forsøker å tjene på kortsiktige svingninger på børsen. Vi tror dessuten det er bra at en person kan representere private sparere og investorer og deres interesser i alt fra regulatoriske rammebetingelser for privat sparing/investering til hvordan selskaper behandler sine private småaksjonærer. Karl Oscar skal via møter med kunder, på seminarer, i media, via partnere og ikke minst i sosiale medier (her på bloggen), dele av sine erfaringer/kunnskap og bidra til at private sparere og investorer får mer kunnskap, blir bedre ivaretatt, og tar mer bevisste valg når de plasserer pengene sine

Karl Oscar har store sko å fylle i rollen. Det er ingen enkel oppgave å henvende seg til alt fra nybegynnere som skal starte sin første spareavtale i fond til aktive daytradere som allerede har mye kompetanse. Jeg er trygg på at Karl Oscar med sin lange erfaring fra børs, aksjer og finansielle markeder kan tilføre alle våre kundegrupper en verdi. Hans erfaringer strekker seg fra netthandel i E*Trade, fond og investeringsrådgivning i Delphi, aksjehandel og megling fra Terra, Handelsbanken og Fondsfinans, og han har også vært profesjonell trader i flere år. Hans bakgrunn, erfaring, ekstreme nysgjerrighet, sug etter og ønske om å dele av sin kunnskap gjør meg trygg på at Karl Oscar vil tilføre både kunder og Nordnet mye i tiden som kommer.

Varmt velkommen Karl Oscar!

Mvh // Anders

PS, har dere spørsmål til Karl Oscar er han å treffe på bloggen fra og med i dag, og dere finner han også på twitter (https://twitter.com/KarlNordnet)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.10.2013 09:42

Hei! Gratulerer med ny jobb!
Bør jeg selge fondene mine nå? (Odin Norden/Maritim). Hva burde jeg satse på i stedet?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
16.10.2013 16:00

Hei. Takk for spørsmål. Jeg syns nordenfond er et veldig godt valg som “hovedfond” i en spareportefølje. Det er dog lenge siden Odin Norden har gjort det noe bedre enn nordenindeksen, og dermed sliter de i mine øyne med å forsvare 2% forvaltningskostnad. Et rent indeksfond, gjerne børsnotert som f.eks. EXACT Norden 120 er et godt alternativ. Odin Maritime er et bransjefond for de spesielt interesserte og med relativt store svingninger. Ikke et dårlig fond, men andre bransjer kan også være interessante. Jeg liker Teknologi nå, men har ingen fasit. Kommer til å blogge mer om fondstema fremover.