Det stormer i periferien

Bokstavelig talt stormer det i periferien, også kjent som Emerging Markets (EM). Gjeld, aksjeindekser og ditto valutaer svinger voldsomt om dagen der det utsettes for et større salgspress.

LIBOR/OIS (usikret, kort risikorente mellom bankene vs kort “risikofri” rente fra sentralbanken) spreaden mot USD og den tilhørende likviditetsdrevne oppgangen i Dollar tynger EM relaterte papirer. Visste du at over 80% av utstedt EM gjeld er i USD? Som oftest er inntektene i lokal valuta, konsekvensen ved høyere USD blir dyrere gjeld, direkte oversatt en fullkommen skvis! Sist torsdag annonserte sentralbanken i EU, ECB, at deres kjøp av statsobligasjoner nærmet seg veis ende, fritt oversatt er konsekvensene nokså vide da risikopremien stiger rundt i verden. ECB har i praksis stått for all kjøp av italienske statsobligasjoner som igjen har lettet salget av 100 års obligasjoner i Argentina (…). Alt henger sammen, men nå som kvantitative lettelser er slutt fra ECB sin side må implikasjonene fordøyes.

Under er USD vs Argentinske Pesos.

Under er EMB, en ETF av av Emerging Markets obligasjoner.

Under er en ETF av det indonesiske markedet i USD, det hadde vært en vanvittig bra short i USD!

Mars 2009 begynte en av de lengste bullmarkeder i moderne tid. Kan emerging markets, Merkels potensielle avgang og gjeldsproblemer i Sør-Europa være det som omsider snur det hele? You tell me!

Oppsummert bærer markedet litt preg av krisestemning ute i periferien, disse kan på sikt gi videre implikasjoner. Fremdeles finnes det både land (Norge og USA) og enkeltaksjer som ikke bryr seg om global uro. For å være profittmaksimerende i sin tankegang kan det være en fordel å gå med skylapper og bruke stoploss aktivt, sett deretter dommedagstankene til side!

Har du ellers noen gode ideer om hvordan man skal dra nytte av uroen i periferien gjennom posisjoner i Norden eller på et annet vis er det bare å sende over!

Minner om mitt innlegg for kort tid siden da jeg dro frem bredden i oppgangen i USA, dette er bullish.

Kysten er klar! Og det på tross av Italia

Kurs:

Lørdag 8 september arrangerer jeg kurs for de som vil lære mer om markedet og egen adferd, se nye perspektiver og ideer fremover. Kurset er åpent for alle, uansett om du er forholdsvis fersk eller erfaren.  Mer info finner du her.

Kilde:

https://www.investopedia.com/articles/active-trading/061114/what-ois-libor-spread-and-what-it.asp

Lykke til i markedet!

Hilsen

Alex

Til sist en «disclaimer»: Ingen av mine innlegg må tolkes som en anbefaling for å verken kjøpe eller selge noe i finansmarkedet. Du som leser anbefales fullt og helt å eie beslutningsprosessen ved å komme til egne beslutninger og må ta ansvar for egne investeringer. Således bør heller ikke noen av mine innlegg betraktes som noe annet enn nettopp ytringer, ikke anbefalinger verken indirekte eller direkte. Håper det var til hjelp, det er mange momenter å avdekke innen trading.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer