Det må skje mye på kort tid!

Oslo Børs gjør det verre enn sine europeiske motparter, og det er oljesektoren som tynger. Statoil er ned 10 kroner på få dager, og det setter sitt preg på risikosentimentet. SUBC er ned 34 kroner på fem uker. Oljeprisen har ikke funnet fotfeste enda, og nå begynner det å bli interessant å se om panikken setter inn eller dip-buyers gjør entre. 

Ser vi på tidslinjen står vi to uker før sommerferien setter inn. Når vi avvikler fellesferien skal selskapene rapportere kvartalstall igjen, og så tar amerikanerne fri i August. Det betyr at mye må gjøres på kort tid hvis du ligger skjevt eller vurderer å investere. Oslo Børs har glidd rett ned i denne leie tradingrangen igjen (690-700) etter et falsk brudd på oppsiden. Det vil overraske meg om vi bryter denne på oppsiden i sommer.

Når det er sagt, kan det selvfølgelig oppstå muligheter på bakgrunn av den store bevegelsen i oljeprisen, men bør man presse den traden når det er sommerstille? Da skal det komme nye reelle OPEC kutt for at oppgangen blir holdbar.

Denne går viralt akkurat nå, en 13 minutters rekrutteringsvideo for Goldman Sachs sin obligasjonsdesk i herrens år 1985.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer