DET KOMMER GARANTERT ALDRI ET BEAR-MARKED / STERK KORREKSJON IGJEN!

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Er du en av de investorene som tror at tiden for bear-markeder / sterke nedganger er forbi må du revurdere din tankegang og oppfatning. Investorer med en ydmyk tilnærming til investeringer i finansmarkedene, og som har evnen til å ikke følge flokken blindt er de som ikke kommer til å miste alt.

Og historien har vist at det alltid kommer slike sterke nedganger som gjør at mange mister alt. For en pessimist han Kristiansen er tenker du og han gidder jeg ikke høre på.

Det er ditt valg, men jeg skal snakke med deg når du har vært gjennom ditt første bear-marked. Som jeg sa til en investor som gikk konkurs i 100 millioner klassen i bear-markedet som startet i 2007/2008 – Det kommer til å falle så hardt at du ikke kommer til å forstå hva som traff deg. Svaret var – dere Spetalen karer er alltid så negative. Den gangen forutså vi ikke finanskrisen, men vi var forberedt på en nedgang i størrelsesorden 20 %. Det viste seg imidlertid å bli langt verre!

Når investorer føler det trygt nok til å øke gearingen, kjøper warrants, 2-3x gearing ETF, CFDs, mindre likvide selskaper og andre gearing-produkter er det fare på ferde i markedene.

Men siden det er over 350 dager siden forrige 3 % nedgang på Wall Street er det vel ingen fare? Jo, dette gjør noe med investorpsykologien og man blir gjerne uforsiktig og følger ikke med på hva som kan bygge seg opp under overflaten av risikofaktorer. Dette fordi man kun er opptatt av å jage etter avkastning, velger å ignorere risikosignaler eller ikke har fokus slik at man ikke får med seg de gitte faresignaler.

Hvis du har denne troen behøver du ikke lese vedlagte rapport. Men ønsker du en gjennomgang av hva som har vært fellesnevnerne på og utløst alle bear-markedene siden 1929 kan du lese min vedlagte rapport. Det er viktig å stoppe opp og se ned og ikke bare opp.

Jeg sier ikke at bear-markedet starter til uken eller de neste uker. Strikken og sentimentet i de globale aksjemarkedene er kraftig strukket, og det er da viktig å ha fokus på om markedet begynner å gi sende “early-warning” signaler. Du må bare vite hvilke og hvor du skal lete etter disse signalene.

Det som har vært et godt signal på problemer er når det inntreffer noe i markedene som ikke skulle ha inntruffet f.eks. dobbel-topp eller kun en litt høyere topp og en 10 % nedgang. Da er det virkelig fare på ferde!

Det som er ironien er at investorer i forkant av alle bear-markedene siden 1929 er blitt gitt en rekke hint om at risikoen bygger seg opp. Det som imidlertid er viktig, når det nå er 350 dager siden forrige svakhet på 3 %, er at man ikke ignorerer eventuelle svakheter som kan komme i tiden fremover. Fordi jo lenger strikken blir strukket jo hardere slår den tilbake.

taktiskinside.com følger jeg kontinuerlig med på disse risikofaktorene – gjør du?

Link til rapport:

INSIDE-OSLO-BØRS-TEKNISK-GJENNOMGANG-AV-BEARMARKEDER-SIDEN-1929-1311-1 (2)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer