Det ble jo så nært og da følger jeg med!

I forkant av børsnoteringen av Facebook, merket vi en enorm interesse for aksjen. I en undersøkelse vi gjorde svarte 24 prosent av befolkningen mellom 18 og 70 år at de kunne tenke seg å kjøpe aksjen. På første handelsdag ble det likevel gjennomført bare 250 handler i aksjen hos Nordnet i Norge. Vi kan nok tenke oss at mange avventer situasjonen litt og ser an kursutviklingen til aksjen.  

Uansett hvor mange som ender opp med å kjøpe aksjen, så tror jeg interessen for aksjen har gjort at flere har fått opp øynene for aksjehandel og det er en god spin-off effekt å ta med seg.

Broren min er et glimrende eksempel. Han er en svært oppegående fyr, men har aldri hatt noen befatning med aksjer. Han har som folk flest en facebook konto og kunne fortelle at han i forbindelse med børsnoteringen faktisk har lært mer om aksjer og aksjehandel enn noen gang før. Han lærte seg betydningen av ordet “kurt” før helga, og det har ingenting med en viss sanger med stort mellomrom mellom fortenna å gjøre.

I de siste par dagene før noteringen leste brutter’n flere artikler og så på videoinnslag på nett. “Det ble så nært på en måte og når noe blir nært, så følger jeg med mer” sa han. Det gikk opp et lys at aksjer faktisk er noe vi omgir oss med, ikke et instrument som noen få bruker for å berike seg på andres bekostning, som han hadde inntrykk av tidligere. Jeg tror nok mange deler bruttern’s tidligere syn om at aksjer er noe for proffene, noe for de rike. I virkeligheten så bidrar vi alle til verdiøkning i aksjer hver dag ved å kjøpe varer og tjenester. Da kan vi likeså godt være med på eiersiden også og da del i verdiutviklingen, mener jeg. Jeg tror det er flere enn brutter’n som har fått en aha opplevelse den siste uken.

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer