Gå til hovedinnhold

Derivater på nytt underliggende og godt tidspunkt å bruke ukesopsjonene

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Vi fortsetter å videreutvikle det norske derivatmarkedet, og på bakgrunn av etterspørsel har vi nå lansert standardiserte derivater på et nytt underliggende.

Nytt underliggende: Aker BP

Det er to uker siden Det norske oljeselskap ASA gjennomførte fusjonen med BP Norge AS og etablerte Aker BP ASA som et ledende uavhengig offshore E&P-selskap på norsk kontinentalsokkel. Vi i Nasdaq synes det er gledelig at vi som eneste børs, tilbyr standardiserte derivater på et av de største uavhengige børsnoterte oljeselskapene i Europa.

Denne uken introduserte vi standardiserte aksjeopsjoner, forwards og futures på AKERBP med bortfall i de tre nærmeste månedene.

Bruk ukesopsjonene i Statoil, Norsk Hydro, Norwegian Air Suttle og Subsea7

Ukesopsjoner er et produkt som passer for både profesjonelle og private investorer. Ukesopsjoner handles på samme måte som månedsopsjonene, men sluttdato eller bortfall inntreffer første, andre, fjerde og femte torsdag i hver måned. (På den tredje torsdagen har eksisterende månedlige opsjoner utløpsdato).

Det gir deg som investor mer fleksibilitet til å velge en løpetid som passer din investeringsstrategi best, uten å betale unødvendig mye i tidsverdi.

En opsjon blir billigere, alt annet like, når man nærmer seg bortfall. Med andre ord betaler du mindre i premie ved bruk av en ukesopsjon enn de vanlige månedsopsjonene. For rapporteringssesongen, som begynner nå, så er det flere underliggende der det kan være fordelaktig å benytte seg av ukesopsjonene:

For mer informasjon, se her: https://www.nordnet.se/kampanjer/fond/nasdaq.html

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer