Derfor bør du kjøpe korreksjoner!

Da går det mot ukeslutt, og markedet har ikke overbevist noen denne uken. Det er åpenbart at selgerne dominerer, og da kan du hekte det på hvilken som helst forklaring. Det spiller til slutt ingen rolle, annet enn at sentimentet har forverret seg. Men er det unaturlig med slike fall vi nettopp har opplevd? -10%?

Statistikken er klar. Markedet faller 5-10% nesten i førti prosent av årene tilbake til 1950 tallet. Det betyr at det er stor sannsynlighet for en korreksjon i denne størelsen. Hvert fjerde år derimot, faller børsen 10-15%. Og hvert syvende år 20% eller mer. Hvem var det som sa syvårsykluser?

Enda mer interessant er hva markedet gjør innenfor det samme året. Her ser dere at selv om det var opptil store korreksjoner i løpet av et år, så hentet markedet seg inn igjen og leverte positiv avkastning.

Med andre ord; Har man tålmodighet så er det ingen krise med børskorreksjon, og har man kapital tilgjengelig bør man definitivt kjøpe aksjer når markedet er ned mer enn -10%.

Ha en god helg og les gjerne:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer