De mest populære aksjene å eie inn mot sommer

Etter å ha nettosolgt aksjer i april og mai er privatpersoner tilbake på kjøperen i juni. Antallet børshandler økte med 6 prosent fra mai, og totalt ble det nettokjøpt aksjer for 140 millioner. Totalt har private investorer hos Nordnet nettokjøpt aksjer for en halv milliard så langt i år.

Vanligvis ser vi at mange private investorer tar ned risiko og reduserer sin eksponering inn mot perioder hvor man skal ha ferie og koble av. Denne trenden motvirkes av stadig bedre verktøy for aksjehandel på smarttelefoner, nettbrett, bedre og raskere mobilnett, billigere surf i utlandet osv. Det har helt enkelt blitt enklere å følge med, holde oversikt og gjøre løpende endringer i aksjeporteføljen også når du er på ferie.

Og de som pakker kofferten med sommeraksjer vil holde et ekstra øye med oljepris og selskaper i energi-sektoren i sommer. Det var knyttet stor spenning til OPEC-møtet i slutten av juni, hvor det ble besluttet å øke produksjonen med 1 million fat. Oljeprisen har holdt seg godt, og endte opp over 3 prosent i juni. Statistikken for juni viser at investorene tror på fortsatt sterk oljepris og videre oppgang innen olje- og energi. Listen over de mest kjøpte aksjene toppes av blant annet Questerre, Subsea 7 og BW Offshore.

Det er for så vidt interessant at vi øverst på listen over de mest solgte aksjene finner Aker BP og PGS, også fra samme sektor. Dette skyldes nok ikke utsiktene for sektoren. De private investorene er grunnleggende positiv til olje- og oljeservice, og at aksjene på salgssiden skyldes gevinstsikring.  Aker BP og PGS er blant vinneraksjene det siste året med en oppgang på henholdsvis 143 og 163 prosent. Det er ikke merkelig at kundene selger ned og tar gevinst, og heller roterer til selskaper hvor potensialet ikke er tatt ut på samme måte.

Mest kjøpte norske aksjer i juni
Questerre
REC Silicon
BW Offshore
Subsea 7
SpareBank 1 SMN
Gentian Diagnostics
Norwegian Air Shuttle
Norsk Hydro
B2Holding
Nordic Nanovector
Mest solgte norske aksjer i juni
Petroleum Geo-Services
Aker BP
Aker
Golden Ocean Group
Ocean Yield
Fjordkraft Holding
BW LPG
Polarcus
Norwegian Finans Holding
Austevoll Seafood

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer