Gå til hovedinnhold

De lange rentene kan være en festbrems

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

10 YR US Treasury Yield over viktig motstandsniva på 2,6 %

De lange rentene er viktig for markedet, og jeg tror de kan være en “Black Swan” som stopper markedet og starter en korreksjon. Dette er noe som alltid er vanskelig å spå, men rentene er svært viktige.

Spesielt i USA hvor de er helt avhengige av at konsumentene fortsetter å bruke penger, kan en renteøkning påvirke mye. Høyere renter tyder på at markedet der frykter enten inflasjonen, eller at FED fortsetter å sette opp rentene.

I forrige uke endte renten på 2,55 % etter at markedet testet 2,6 % nivået tidligere i uken. Siden Beige Book, onsdag kveld viste, at økonomien i USA vokser har renten tikket oppover. I går gikk den gjennom.

Den amerikanske økonomien går så det suser, men siden det er så få alternativer kan dette sette en stopp for tiden der all kapital kommer til aksjemarkedet. Fortsetter rentene å gå oppover og børsene blir mer volatile, vil veien til trygge havner være enklere om det er avkastning å få i banken. At markedet er likviditets drevet er tydelig, men om de lange rentene også bremser økonomien kan det sende børsene nedover. Det vil ta tid, men om 10 års renten går i 3 % tror jeg det vil skremme markedet.

Flere eksperter har satt 3 % som et nivå hvor det vil slå for aksjemarkedet.

To kilder til saken om lange renter:

https://www.cnbc.com/2018/01/19/10-year-treasury-yield-jumps-to-its-highest-level-since-2014.html

https://www.cnbc.com/2018/01/18/the-bond-market-is-about-to-do-something-that-could-spell-trouble-for-stocks.html

Se også: Alcoa nedjusterer etterspørselen – Aksjen ned 6 %

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer