Gå til hovedinnhold

De 10 mest populære aksjene for belåning

I dette innlegget ser vi nærmere på hvilke aksjer som er mest populære å ha verdipapirbelåning i og en vanlig strategi for belåning.

Listen nedenfor består av de 10 aksjene med mest utnyttet belåning i dag (12. april 2018). I den høyre kolonnen ser du hvilken belåningsgrad hver aksje gir. Belåningsgrad er et mål på hvor mye du kan låne med den aksjen som sikkerhet. For eksempel kan du låne 800 kr om du har 1000 kr investert i Statoil-aksjer.

Aksje Belåningsgrad
Norsk Hydro 80 %
Marine Harvest ASA 80 %
Norwegian Air Shuttle 60 %
Subsea 7 S.A 70 %
Norwegian Finans Holding ASA 60 %
DNO ASA 30 %
Yara International 80 %
Statoil ASA 80 %
Gjensidige Forsikring ASA 85 %

Listen er hentet ut 12. april 2018.

Populært å kjøpe utbytteaksjer med belåning

Listen inneholder utelukkende norske aksjer, men har en god variasjon i sektorer. Selskapene på listen har stort sett høy omsetning og har høy belåningsgrad fordi sikkerheten anses som god. DNO ASA, og til en viss grad Norwegian Air Shuttle, er unntakene som bekrefter regelen i dette tilfellet. Det er sunt at det er denne typen selskaper som har belåning, enn mindre vekstaksjer.

En strategi har vært å bruke belåning for å investere i stabile utbytteaksjer. Siden renten ofte er lavere enn direkteavkastningen du får, virker det umiddelbart som en god handel. Utbytte dekker rentekostnaden og gir litt ekstra. Det er dog viktig å huske at aksjer også kan falle i verdi, hvilket gjør at denne typen strategi bør gjennomføres med forsiktighet.

Forstå risikoen

Belåning innebærer en risiko. Det er lånte penger, hvilket betyr at du kan tape noen andres penger. Alle typer belåning bør gjøres med den største forsiktighet og kun benyttes om man har en godt kalkulert plan.

Søk om belåning på askjesparekonto med BankID

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer