Dax vs Tecdax og Mdax

Hei hei og vel overstått jul og nyttårs feiring til alle.

Det tyske markedet forbindes som oftest med Dax indeksen, denne så vel som andre europeiske markeder har hengt betydelig etter USA og Asia siden i høst. Hvorfor henger disse markedene etter? Det spanske markedet ble nok utsatt for en del salgspress i forbindelse med forsøket på løsrivelse i Catalonia provinsen, men det forklarer ikke hvorfor Dax m.fl henger etter. Svaret kan muligens være siste tidens styrkelse av Euroen (grønn i grafen under). Høyere Euro gir svakere marginer for tradisjonell industri som har tung vekting i Dax indeksen. Dermed kan høyere EURUSD som vist forklare den i perioder inverse utviklingen i Dax i mot EURUSD, altså stiger EURUSD, er Dax utsatt for press på nedsiden. Mdax, altså indeksen av mellomstore selskaper og teknologi indeksen Tecdax viser ikke samme tendenser, da de trolig er mindre sensitive til valutafluktuasjoner. For øvrig har utviklingen i MDax og Tecdax vært god over lengre tid, disse kan være interessante handelsobjekter verdt å legge til i sitt univers, for den som graver dypere er det selvsagt interessante enkeltaksjer der også.

Eksponering mot de ulike tyske indeksene kan enkelt oppnås ved hjelp av ETF’er:

EXS1 = Dax (blå)

EXS2 = Tecdax (lys grønn)

EXS3 = Mdax (gul)

Så hvor skal EURUSD videre? Rent teknisk ligger den i en 12 måneders opptrend så da må leseren selv tenke ut hvorvidt det tyske markedet forblir sensitivt mot eventuell videre stigning i EUR fremover.

Oversikt over mine kurs finner du under:

https://www.tradingimproved.com/courses

Har du sett mine andre innlegg siste tiden?

En oversikt finner du her

Lykke til med markedet!

Hilsen

Alex

Til sist en «disclaimer»: Ingen av mine innlegg må tolkes som en anbefaling for å verken kjøpe eller selge noe i finansmarkedet. Du som leser anbefales fullt og helt å eie beslutningsprosessen ved å komme til egne beslutninger og må ta ansvar for egne investeringer. Således bør heller ikke noen av mine innlegg betraktes som noe annet enn nettopp ytringer, ikke anbefalinger verken indirekte eller direkte. Håper det var til hjelp, det er mange momenter å avdekke innen trading.

Avatar
Alex Laan
Speculator & risk manager

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer