Gå til hovedinnhold

Coinbase børsnoteres

Det er liten tvil om at interessen for investeringer i kryptovaluta på nytt har eksplodert det siste året – og denne gangen også blant unge investorer. Populariteten skyldes særlig den kraftige prisøkningen kryptovalutaer har opplevd det siste året. Eksempelvis har den største kryptovalutaen, Bitcoin, steget fra ca. 10 000 dollar til 65 000 dollar på ett år.

En av aktørene som profiterer på den enorme interessene for kryptovalutaer er kryptobørsene. Deriblant den største amerikanske kryptobørsen, Coinbase. De gir kundene muligheten til å handle i en rekke forskjellige kryptovalutaer.

Coinbase ble etablert i 2012 av Brian Armstrong og Fred Ehrsam. De har tidligere jobbet i henholdsvis Airbnb og Goldman Sachs. Etter den voldsomme veksten selskapet har opplevd det siste året tar de nå selskapet på børs. Coinbase noteres i dag (14.04.21) Forventet børsverdi er på 65 milliarder dollar.

Følg utviklingen i aksjekursen her: Coinbase Global (COIN)


Kort om Coinbase:

  • Virksomhet i over 100 land
  • Over 56 millioner verifiserte brukere
  • 1700 ansatte og over 200 milliarder dollar AUM (asset under mangement) på plattformen
  • Markedsverdi: 99,6 milliarder dollar
  • Dette er en direktenotering noe som innebærer at selskapet ikke henter inn ny kapital i forbindelse med noteringen, utover å gjør aksjen tilgjengelig for handel på Nasdaq. Dette er den samme formen for notering som Spotify gjorde i 2018.
  • Ticker: COIN
  • Største aksjonær er Brian Armstrong med 39,6 millioner aksjer

Les mer om handel i utenlandske aksjer her.

Les mer om børsnotering av et selskap her.

Merk at informasjon som er gitt her ikke er en investeringsanbefaling. Dette er utelukkende ment som informasjon i forbindelse med børsnoteringen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer