Citigroups bunnlinje forventes å stupe

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Citigroup er neste store amerikanske bank som skal rapportere før børs i dag.

Forventningene er ned hele 30 % fra forrige år. I fjor tjente Citigroup 1,51 USD i EPS, mens i år forventes det 1,03 USD i følge Thomson Reuters.

Topplinjen forventes å falle fra 19,81 bln USD til 17,46 bli USD i år. Det vil sa de opplever marginskvis. Bunnlinjen faller raskere enn topplinjen.

Det som er spennende med tallene i dag er at Citigoup som er USA fjerde største bank har mest eksponering mot transport og industri, og dermed ikke så sensitiv mot de fallende energiprisene.

Citigroup har endret strategi etter finanskrisen, da de holdt på å gå konkurs  med størst eksponering mot bank og bolig.

Aksjen har vært sterk siden bunnen i markedet rundt februar, hvor aksjen handlet helt nede i 35 USD, i går stengte den 44,98 som var årsbeste.

Tallene slippes før børsåpning i USA.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer