Channels

Nå har vi lært hva trend lines er, og vi kan bygge på dette konseptet videre. Vi kan tegne parallelle trend lines som blir til en channel eller flere channels. Konseptet channel er veldig enkel om du har forstått konseptet med trend lines.

Channels er enda et konsept i teknisk analyse som kan brukes til å bestemme gode steder å kjøpe eller selge. Både toppen og bunnen av channels representerer potensielle områder av support eller resistance.

La oss se på et visuelt eksempel:

Her ser vi et bilde som forklarer hvordan channels henger sammen. Som vi kan se så er dette veldig likt hvordan trend lines fungerer. Eneste forskjellen er at channels har en parallell linje med samme vinkel som trend linen.

Det er viktig at den parallelle linjen tegnes samtidig som trend line linjen tegnes.

Hvordan tegne channels på en graf?

Hvis du synes det er vanskelig å tegne trend lines så bruker du den teknikken jeg skrev om i artikkelen om support og resistance. Du bytter over til en line graf, tegner channelen og deretter bytter over til candlestick graf.

Facebook - daily - channels
Facebook – daily – channels

Her har jeg tegnet en bullish channel og en bearish channel. Legg merke til prisen brøyt ut fra bullish channelen to ganger men klarte å komme seg inn igjen. Ettersom at prisen har brytet ut av channelen to ganger øker dette risikoen for at channelen vil brytes igjen.

Her gjelder også prinsippet om desto brattere en channel er, desto større risiko er det for at den brytes.

Hvordan kan vi foreta handler utifra en channel?

Dette er relativt enkelt. Når prisen treffer den nedre trend linjen, er dette et kjøpssignal. Når prisen treffer den øvre trend linjen er dette en salgssignal.

Facebook - daily - signal
Facebook – daily – signal

Det er veldig viktig å vente på bekreftelser på at det virkelig er et kjøps- eller salgssignal. Som vi ser på grafen til Facebook, om du hadde kjøpt på de stedene hvor prisen brøyt ut av channelen, så hadde du hatt taps posisjoner. Du må ikke ta det som en selvfølge at bare fordi prisen treffer nedre trend linjen skal du kjøpe, og når den treffer øvre trend linjen skal du selge. Dette skal vi lære mer.

Viktige huskeregler når du skal tegne en channel

  • Når du skal tegne en channel, må begge trend linjene være parallelle og tegnes samtidig
  • Aldri tving en channel til å passe markedet, markedet skal selv legge opp til en channel
  • Desto brattere en channel, desto større risiko for at prisen bryter ut

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer