BørsXtra15.mai: WannaCry slo til, selg suksessfond

UTPRESSINGSVÅPENET WANNACRY SLO TIL:

WannaCry cybervåpen: Microsoft bekrefter at teknikken hackere har benyttet til å distribuere WannaCry – som har infisert computere verden over – var utviklet og senere stjålet fra de amerikanske myndigheters National Security Agency (NSA). Microsoft kritiserer myndighetene kraftig både for å lage og for å lagre cybervåpen på en slik måte at de er sårbare for «innbrudd» og sammenligner det med at militæret hadde fått noen av sine Tomahawk raketter stjålet. NSA-verktøyene som ble lekket ble ikke benyttet for å utvikle selve viruset – omtalt som ransomware eller utpressingsvirus– men derimot benyttet som teknikk for å kunne spre det. Viruset krypterer viktige filer på systemet til de infiserte og det forlanges løsepenger betalbar i bitcoin for å unngå at disse slettes. Angrepene har spesielt vært målrettet mot helse, utdanning og den sosiale sektor grunnet mengden sensitive data slike sitter på. (Financial Times)

SELG SUKSESSFOND:

Andreas Berdal Lorentzen som har hatt stor suksess som forvalter av Storebrand Vekst-fondet siden 2009 forlater nå jobben for å bli forvalter i Holta Invest. Investeringsrådgiveren Finansco oppfordrer etter nyheten sine kunder til å selge (innløse) sine fondsandeler. Storebrand Veksts har relativt store eierandeler i selskap som bl.a. Link Mobility, Data Respons, Panoro Energy, Gentian Diagnostics, Next Biometrics, Weifa, Q-Free, Cxense, Vistin Pharma, Itera, Hunter Group og Next GenTel.

PHOTOCURE:

Norne Securities nedgraderer Photocure til hold fra kjøp etter de siste dagers kraftige kursoppgang, kursmålet økes imidlertid til NOK 40 (34).

INNSIDEPORTEFØLJEN:

Finansavisen tar inn Data Respons i sin innsideportefølje. Ut går Opera Software.

STOREBRAND ANBEFALER:

Storebrand-forvalter Alf Inge Gjerde anbefaler kjøp av Scatec Solar, Borregaard og Bakkafrost. (FA)

NRC GROUP:

ABG Sundal Collier kutter kursmålet i NRC Group til NOK 80 (85) – opprettholder kjøpsanbefaling.

OPERA SOFTWARE:

Norne Securities kutter kursmålet i Opera Software til NOK 32 (38) – opprettholder salgsanbefalingen.

GRIEG SEAFOOD:

Nordea oppgraderer Grieg Seafood fra selg til hold, kursmålet økes til NOK 70 (65).

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer