BørsXtra torsdag: Tror på rekyl i shippingsegment, kutter i Nanovector, DNBs laksefavoritt, initierer Fjordkraft:

TØRRLAST – SHIPPING: Fra årsskiftet har pilene pekt rett nedover og ratene har falt fra USD 29.000  dagen i desember i fjor og helt ned i under USD 8.000 dagen denne uken. Ifølge tørrlastekspert Bjørn Bodding i Clarksons Platou er hovedårsaken til det kraftige fall i Capesizeratene den seneste tiden en betydelig lavere eksport av jernmalm fra Brasil til Kina som følge av mye nedbør i Brasil. Kineserne har dekket etterspørselen fra Australia resulterende i lavere ton-mil for fartøyene. Han antar at situasjonen i Brasil normaliseres og at ratene vil vende opp i andre halvår (FA)

GRIEG SEAFOOD: DNB fremhever aksjen som deres favoritt innen sektoren med kursmål NOK 90 mot nåværende kurs NOK 71,45.

FJORDKRAFT: SP1M initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 38. SP1M var tilrettelegger i den nylige børsnoteringen.

NORDIC NANOVECTOR: DNB reduserer kursmålet til NOK 80 (135) etter utsettelser i prosjekt og sjefsavgang. Opprettholder kjøp.

SUBSEA 7: DNB oppgraderer fra hold til kjøp, kursmål uendret NOK 120.

SUPPLY: Spotratene for offshoreskip tar seg kraftig opp i Nordsjøen. – Det var nå vi ventet at det skulle snu, sier skipsmegler Gøran Røstad i Westshore Shipbrokers. – Vi tror de neste seks månedene vil være bra – selvsagt med variasjoner. Det vil ikke være like sterkt som nå i hele perioden, sier han. Dermed ser det ut til at offshorerederne endelig kan senke skuldrene noe, etter at skipene deres lenge har gått på rater som ikke har vært bærekraftige på lang sikt. (FA)

FIRST ANBEFALER: First-forvalter Tor Vinje anbefaler kjøp av Kværner, BW LPG og Subsea 7.

IM SKAUGEN: Christen Sveaas’ Kistefos skal iht en restruktureringsplan gå inn med USD 3 millioner i datterselskapet Norgas Carriers som skal overta virksomheten i det kriserammede gassrederiet I.M. Skaugen. Også långiverne går inn på eiersiden i Norgas som altså vil bli morselskap i et nytt, refinansiert konsern. Dagens eiere i I.M. Skaugen får en eierandel på 37,5 prosent i det nye selskapet. Kistefos kan ende opp med en tilsvarende aksjepost. Det planlegges ikke børsnotering av Norgas som også skal overta obligasjons- og banklån fra det gamle morselskapet. (FA)

OSLO BØRS: SP1M mener at aksjene på OSEBX har gjort det 7% bedre enn sammenlignbare aksjer i 2018 justert for lakseaksjene. 3,5% av dette har kommet siden påsken startet. De mener følgelig at de utenlandske sammenlignbare selskapene vil ha en sterkere utvikling fremover. DNB fremheves som en aksje som har gjort det spesielt godt i forhold til sammenlignbare den siste måneden.

XI OMTALE I NORDNETBLOGGEN: «-/ JEG ØNSKER å gi en shoutout til folkene bak Aksjeforum og Xtrainvestor. For det første har de skapt spennende arenaer for aksjediskusjoner på egne kanaler, men også gjennom store satsninger på Facebook. Her er det masse interessante diskusjoner om aksjer hver eneste dag. De ønsker å kapitalisere på det store publikumet (flere titals tusen medlemmer fordelt på flere forumer og grupper) ved å la utvalgte start-ups pitche online. Bizbot fikk muligheten til å være første selskap ut, og vi fikk over et dusin henvendelser, der to resulterte i investeringer. Ta en kikk på Investorpitch Norgesiden, lik Aksjeforum eller Xtrainvestor! Har du en kul idë eller ønsker å motta deres markedsrapport kan dere kontakte  dem på info@xtrainvestor. « (fra dagens Nordnetblogg skrevet av Richard Paulsen – minstetegning i Bizbot-emisjonen var f.ø såpass høyt som NOK 250.000 som ble litt for høyt for de fleste interesserte).

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer