BørsXtra torsdag: Superpessimistisk Spetalen, Huawei-uro, norsk crowdfunding

SUPERPESSIMISTISK SPETALEN: Ifølge Øystein Stray Spetalen er aksje­markedet som en pyramide som trenger mer likviditet. Vi befinner oss nå oppe på samme nivåer som i år 2000, altså har vi ekstremt høye verdier i aksjemarkedet i forhold til BNP. Det betyr at det blir vanskelig å få aksjemarkedet videre opp fordi det finnes ikke mer penger, sa han. – Jeg er lite opptatt av prisingen av aksjer. Hvis du har lyst til å gå konkurs i aksjemarkedet, så er det bare å løpe og kjøpe aksjer basert på P/E. Aksjer går på moment og likviditet. Investoren gjorde et regnestykke på Equinor der han så på gjeld og børsverdi sammenlignet med kontantstrømmen siste ti år på en oljepris på 80 dollar. – Gjør man det ser man at aksjen i dag handles på en yield (direkteavkastning red. anm.) på under 2 prosent. Jeg så Pareto snakket om kursmål på 300 kroner i går. Men det er sikkert en P/E-basert analyse, sa han til latter fra salen. Spetalen er overbevist om at veksten i shale oil blir svært kraftig og tror bransjens produksjonskostnader vil fortsette å falle kraftig. – Jeg tror skiferolje kan gå ned til 10 dollar på break-even. De er fortsatt bare i pioneerfasen av dette her. Lærekurven er enorm. Spetalen er ellers svært negativ til markedet for oppjekkbare rigger der altfor mange rigger kjemper om for få jobber. – Det er ikke noe sted å sette disse riggene, så det er helt umulig at dette går i balanse.(Finansavisen)

SAS: Pareto kutter kursmålet til NOK 27 (30) – gjentar kjøp.

HUAWEI-DIREKTØR ARRESTERT: Aksjemarkedene i Asia faller i dag, særlig fordi finansdirektøren for den kinesiske telefonprodusenten Huawei i går ble anholdt av myndighetene i Canada, mistenkt for at bryte USAs sanksjoner mot Iran. Dette øker spenningen mellom USA og Kina. Myndighetene i USA og Europa er også nervøse for at selskap som Huawei bedriver en form for statsfinansiert og –kontrollert industrispionasje og overvåkning. Kina har levert en skarp note til USA og Canada og «ber dem umiddelbart rette opp feilen som er begått og gi finansdirektør Meng sin personlige frihet tilbake».

FJORD1: Pareto tar opp dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 58.

CROWDFUNDING – FLOTT OMTALE AV IPN/XI: Richard Paulsens morgenrapport på Nordnet er alltid interessant lesing der han skriver om børsutvikling og gjerne om utviklingen innen fintech. I dag er den spesielt interessant med omtale av crowdfunding og Xtrainvestor / vårt InvestorPitch konsept:

«I løpet av det siste året har det vært flere suksessfulle equity crowdfunding kampanjer i Norge, der det finnes ulike lokale og utenlandske tilbydere. Det viktigste er dog ikke hvilken aktør som representerer selskapet ditt eller investeringen din, men hvordan kampanjen når ut i markedet. Her finnes en veldig god kanal i Norge som heter InvestorPitchNorge og XI gjengen. De har nettopp bidratt til å vise frem Wiral Technologies caset, som har fått tegninger på 5.150.000 kroner midt i ett børscrash. Flere av investorene i BizBot har også tatt kontakt gjennom investorpresentasjonen som ble kjørt gjennom dette systemet! Vil dere følge med på flere case meld dere på InvestorPitchNorge!» https://www.nordnet.no/blogg/morgenrapport-torsdag-273/

…og minner da om at tegningen i Wiral nå er på drøye 5,2 MNOK – det er fortsatt noen dager å tegne seg på: https://around.no/investor/round/wiral. Vil du få muligheten til å se på andre lignende muligheter så legg inn din emailadresse her:  https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/m9r2w3

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public and non-public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer