BørsXtra torsdag: Spinnville verdianslag på Norwegian Reward, konkurs fredag 13:e, initierer XXL og NOD

NORWEGIAN AIR: Tidligere SAS-direktør Eivind Roald mener Pareto bommer grovt når det sier Norwegians fordelsprogram Reward er verdt NOK 10 milliarder. Han går ut mot de mest positive analysene av Reward, og mener flere av meglerhusene overvurderer verdien. – Slike analyser bommer grovt om Norwegian Reward og hva det kan være verdt, sier Roald, og legger til: – Enten har man overhodet ikke forstått hva de reelle verdiene er, eller man forsøker bevisst å snakke opp en aksjekurs under press. Det er spinnvilt, sier han. Paretos svar: «I mangel på separate finansielle tall for Reward, ser vi på forskjellige transaksjoner av bonusprogrammer som er gjort i perioden 2012–2015 – noe som gir oss en implisitt prising og en indikasjon på en mulig verdi for ett bonusprogram, veldig forenklet». Tirsdag kom Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets med en analyse av Norwegian og skriver at Reward kan være verdt mellom NOK 1-1,5 milliarder.

NORWEGIAN AIR: HSBC kutter kursmålet til NOK 45 (50) – opprettholder salg. «Vi modellerer ingen verdi på monetiseringen av lojalitetsprogrammet som vi ikke tror vil generere noen meningsfull verdi,» skriver HSBC. (DN)

XXL: Nordea gjenopptar dekning av XXL med anbefalingen kjøp, og et kursmål på NOK 105.

REC: Kepler Cheuvreux Swedbank nedgraderer til hold med kursmål NOK 1.50

YARA: Kepler Cheuvreux Swedbank nedgraderer til reduser med kursmål NOK 300 (320).

NORDIC SEMICONDUCTOR: Kepler Cheuvreux Swedbank initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 60.

OLJE – NORSK SOKKEL: Statistikk over kostnadsutviklingen viser at norsk sokkel er i verdensklasse. – Driftskostnadene er kuttet fra 11 dollar fatet til syv dollar fatet. Det er klart billigere enn både i USA, Brasil og i Storbritannia, ifølge Jarand Rystad. Den høye lønnsomheten på norsk sokkel ga kraftig økning i vedtatte nye prosjekter i fjor. Det fortsetter i år. I neste omgang vil utbyggingene gi økning i investeringene på sokkelen. – Det blir bonanza i Norge, sier Rystad. Mellom 150 til 170 milliarder kroner vil brukes på leting og investeringer, anslår Rystad Energy. Til sammenligning var toppen på norsk sokkel på rundt 210 milliarder kroner. (DN)

OCEANTEAM: Selskapet kan gå konkurs fredag den 13:e etter at selskapets storaksjonærer Halbesma har meddelt at de ikke vil støtte forslaget som som skal voteres i generalforsamling. De fastholder at selskapet må fusjonere med et datterselskap i Nederland, for å flytte ut av Norge og ta selskapet av børs. De siste dagene har tidligere finansdirektør Wilhelm Bøhn, kommet inn i kampen om selskapet, og har lagt inn flere bedre bud for aksjonærer og obligasjonseiere til styret. – Jeg vet ikke om jeg kan kalle det et bud. Det mangler en bekreftelse på at det er fullfinansiert, og det er heller ikke støttet av obligasjonseiere eller banker, sier styreleder Legger. (DN)

SVENSKE ANALYSER: Minner om at vi publiserer meglerhusenes nye analyser for svenske aksjer i vår kanal på Xtrainvestor og i vår gruppen Svenska aktier på Facebook https://www.facebook.com/groups/aktieforumSverige

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer