BørsXtra torsdag – Shortinndekning og uenighet om Norwegian, ny kryptovaluta lanseres, svak Elkem-åpning

NORWEGIAN AIR: Tidligere Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud har den senere tid og via emisjonen kjøpt seg betydelig opp og tror analytikerne ligger altfor lavt med et konsensusestimatet på ebitd på nær NOK 3,7 milliarder i 2019. – Med en ferdigfinansiert base i 2019/20 kan selskapet generere 10–12 milliarder i ebitda, tror han. (FA) Ryktene i markedet er ellers at det foregår mye tilbakekalling av aksjer lånt ut til shorting. Det medfører at aksjer som er lånt og deretter solgt dermed må tilbakekjøpes i markedet. DNB opprettholder kursmål NOK 160 og selg etter gårsdagens storemisjon. SP1M holder også kursmålet uforandret på NOK 100 og salg.

SVAK ELKEM-ÅPNING: Elkem har i dag sin første dag på børsen etter å ha gjort en IPO til NOK 29. Aksjen er ned 4,5% etter en knapp times handel. Fjordkraft – som hadde sin første handelsdag i går – er p.t. uendret fra sin introduksjonspris.

KRYPTO- SAGA: Noen av verdens best kjente økonomer skal i dag annonsere planer om å skape det som kan beskrives som akademikernes kryptovaluta. Valutaen SAGA søker å adressere kritikken mot Bitcoin for å posisjonere seg som en alternativ digital valuta som skal være mer akseptabel for det finansielle og politiske etablissementet. SAGA skal knyttes verdimessig mot reserver i en kurv av ordinære valuta innskutt i forretningsbanker slik at volatiliteten reduseres. (Financial Times)

«NYE XI»: Som du vil se av bildet tar den nye forsiden på xtrainvestor.com nå form – det blir stadig lettere å holde kontroll på alt som skjer i alle våre kanaler og i de kanaler som du velger spesielt å følge. Det er p.t. 218 offentlige kanaler, 1978 private chatterom og knappe 180.000 meldinger i systemet.

BANKER: Kepler Cheuvreux innleder dekning av flere norske banker. DNB får en reduser-anbefaling og kursmål NOK 146. Analytiker Christoffer Adams venter at rentenettoen, som er den største inntektskilden for DNB, vil komme under press med lavere volumvekst og økende konkurranse. Sparebank 1 Nord-Norge, Sparebank 1 Midt-Norge og SR-Bank får alle reduser-anbefaling med kursmål på henholdsvis NOK 66, NOK 89 og NOK 88. Sparebanken Vest og Sparebanken Østlandet får hold-anbefaling med kursmål på NOK 60 og NOK 97. (FA)

OCEANTEAM: Suspenderte og skandalerammede Oceanteam varsler at det ønsker å omgjøre en betydelig del av gjelden til egenkapital. Sammen med eksterne rådgivere forbereder styret og ledelsen innkalling til et obligasjonseiermøte der detaljene i redningsplanen skal fremlegges. (FA)

ABG ANBEFALER: Analytiker Glenn Kringhaug i ABG Sundal Collier anbefaler kjøp av Veidekke, NRC Group, Selvaag Bolig og Solon Eiendom. (FA)

ANALYSER: BørsXtra kommer ikke alltid ut daglig, men vi oppmuntrer våre medlemmer til å poste kjennskap til ferske analyser fortløpende i vår analysekanal https://chat.xtrainvestor.com/channel/analyser

…og husk å følge og bokmerke vår populære trading chat kanal: https://chat.xtrainvestor.com/channel/tradingchat

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer