BørsXtra torsdag: Oljefondet kutter olje, AEC kommer, selger på tilbakekjøp

OLJEFONDET KUTTER OLJEINVESTERINGENE: Ifølge Dagens Næringsliv har kilder i Finansdepartementet bekreftet at oljefondet skal redusere investeringene i olje-og gass-sektoren. P.t. utgjør olje og gass ca 4% av oljefondet. Ifølge DN skal dette annonseres på en pressekonferanse i morgen. Merk at oljefondet ikke forvalter investeringene i norske aksjer da dette gjøres i Folketrygdfondet. (Nordea)

GOLDEN OCEAN: DNB kutter kursmålet til NOK 59 (95), gjentar kjøp.

MAGSEIS: Pareto kutter kursmålet til NOK 24 (29), opprettholder kjøp.

INNSIDERNE SELGER NÅR SELSKAPET KJØPER: Den amerikanske finansinspeksjonen SEC har gjennomført et forskningsprosjekt der man har sett på hvordan innsiderne har agert i samband med at selskapene har presentert tilbakekjøpsprogram av egne aksjer. Studien viser at bedriftslederne generelt selger flere aksjer når slikt program offentliggjøres enn hva de normalt selger og at mange straks selger signifikante andeler. Studien viste videre at aksjekursen til slike selskap hvor ledelsen solgte etter annonsering deretter underperformet markedet med mer enn 8 prosentpoeng. (Yahoo Finance)

FEIL KINA-MAKRO: Kinas økonomi er omkring 12 prosent mindre enn hva offisielle tall indikerer og realveksten i BNP har blitt blitt ovedrevet med ca 2 prosent årlig i perioden 2008-2016 iht en rapport fra Brookings Institution.

AFRICA ENERGY – AEC – KOMMER: Førstkommende mandag kommer Africa Energy Corp til å presentere seg via live video via oss med presentasjon og Q&A. Africa Energy er partner på Brulpadda-lisensen utenfor Sør-Afrika hvor det ble meldt om et massivt «world class» funn for en drøy måned siden noe som har resultert i svært høy omsetning av og store diskusjoner om selskapets aksjer. Africa Energy er eiet med 12% av Lundin-familien og 35% av Africa Oil hvor Lundin også er sentrale. Selskapets aksjer er notert på Stockholms- og Toronto-børsen. Dette blir det første rent internasjonale oljeselskapet som velger å kjøre presentasjoner via oss for å kunne vise seg frem til vår 50.000 personer store investormasse – en ny milepæl for oss. Presentasjonen vil gå live på Facebook https://www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/ og via Xtrainvestor – den vil også bli tilgjengeliggjort live for de som ikke måtte være medlemmer. Har du spørsmål som du vil ha stilt? Det er bare å svare på dette innlegg.

OLJELETING US OFFSHORE: Trump administrasjonens reviderte femårs-plan for å utvide muligheten til boring offshore til de fleste områder skal bekjentgjøres “in the coming weeks,” iht en talsmann for innenriksdepartementet. Det opprinnelige forslaget har blitt møtt med opposisjon fra en rekke organisasjoner og politikere fra kyststater som er negative til at deres kystlinje eksponeres for oljeleting. (Reuters)

VIKING SUPPLY: Ekobrottsmyndigheten har iverksatt en gransking av mulig innsidehandel med selskapets aksjer.Thomas Langrot ved Ekobrottsmyndighetens finansmarkedskammer bekreftet onsdag at to personer er begjært arrestert, ifølge Finansavisen. Ingen av dem som granskes er nåværende ledere eller ansatte i VVS-gruppen. Ekobrottsmyndighetens mistanke er knyttet til salget av tre ankerhåndteringsfartøy med isbryteregenskaper til myndighetene i Canada. Nyheten ble meldt fredag 10. august. Mandagen etter steg aksjen 458 prosent på Stockholmsbørsen, der det Christen Sveaas-kontrollerte rederiet er notert. Noen skal ha lastet opp med aksjer før nyheten ble meldt til børsen. (E24)

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer