BørsXtra torsdag – Nedgraderer Storebrand, nye skogsbruduljer, bear Bitcoin – bull Litecoin

STOREBRAND: Sparebank 1 Markets nedgraderer til selg med kursmål NOK 63.

GOLDEN OCEAN: Carnegies Ola Ekern Rugsveen ser 23 prosent oppside i Golden Ocean Group med et kursmål på NOK 83. Analytikeren bekymrer seg ikke nevneverdig for konsekvensene av en mulig midlertidig stengning av noen stålverk i den nordlige delen av Kina av miljøhensyn og mener slike stadige meldinger begynner å ligne på unødig støy. Carnegie har vært i kontakt med skipsmeglere som rapporterer at malmlaster vil bli skipet ut som vanlig fra de store eksportlandene Australia og Brasil i november, kanskje til og med litt i overkant av nivåene på samme tid i fjor. (FA)

FRED OLSEN ENERGY: Konsernsjef Ivar Brandvold i Fred Olsen Energy venter flere tildelinger fra oljeselskapene både i år og neste år, og har særlig tro på modne områder. At det skal gå et helt år uten arbeid i Gullfaks-, Statfjord-, Snorre- og Visund-området, på eksisterende felt, tror jeg ikke på. Det har vært vedvarende høy aktivitet på eksisterende felt i Nordsjøen de siste ti årene, og produksjonen i Norge er helt avhengig dette, sier han. Han tror selskapets rigger vil bli foretrukket fordi de er godt tilpasset mange av oppdragene som oljeselskapene skal ha utført i disse områdene samt pga riggenes høye effektivitet og regularitet. (FA)

SRBANK: Sparebank 1 Markets gjentar kjøp og oppjusterer kursmålet til NOK 98 (90).

NORSKE SKOG: Onsdag ettermiddag varslet Norske Skog at selskapet fremdeles ikke har klart å få med alle kreditorene på sitt forslag til redningsplan. Spesielt sliter de med å få med seg kreditorene i to av lånene, blant annet en 100 millioner euros fasilitet, på en løsning. Men ifølge Norske Skogs tidligere sjef Sven Ombudstvedt, som er en sentral rådgiver for en gruppe seniorlångivere, støtter nemlig nå heller ikke ikke den store sikrede långiveren Blackstone og deres obligasjonsarm GSO Capital det siste forslaget til løsning. (DN)

ODIN ANBEFALER: Odin-forvalter Thomas Nielsen anbefaler kjøp av Protector Forsikring, Eiendomsspar, svenske NP3 og Balder samt sjømatsektoren generelt. (FA)

BITCOIN: I en analyse av digitale valutaer mener Commerzbank at dersom disse skal ha en fremtid er det sannsynligvis under kontroll av sentralbanker snarere enn ett “peer-to-peer”-system. De mener også at samfunnet da må overbevises til å gi opp kontanter, noe som kan være lettere sagt enn gjort. De mener Bitcoin sliter med problemer knyttet til sikkerhet, forutsetningen om at systemet kontrolleres av mindre miners og at Bitcoin bare er utviklet for å støtte syv transaksjoner per sekund. Commerzbank fremhever dog Litecoin som i dag er det femte største digitale valutaen etter «markedsverdi» og som skal kunne kan håndtere transaksjoner fira ganger så raskt som Bitcoin. Minner om at vi på Xtrainvestor har en dedikert kryptokanal #KRYPTO for interesserte samt våre to nye Facebookgrupper Cryptocurrencies bull  og Cryptocurrencies bear .

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer