BørsXtra torsdag: Mifid truer meglerhusene, halverer Polarcus, Norske Skog til 11 milliarder

ABG/MIFID II: Mifid II reglene som innebærer at meglerhusene må ta betalt for analyser fra institusjonelle investorer vil iht adm.dir Knut Brundtland i ABG Sundal Collier medføre at de store fondene i London velger seg langt færre leverandører av selskapsanalyser. Fra å motta analyser fra 40–50 kilder i Europa i dag vil de kanskje velge seg to leverandører i Norden. Man risikerer å bli marginalisert hvis man ikke har research-avtaler med kundene, fordi den daglige kontakten er avgjørende når man skal kjempe om de store oppdragene, sier Brundtland. (FA)

POLARCUS: Nordea nedjusterer kursmålet til NOK 0,5 (1,0) – gjentar selg.

NORSKE SKOG: Iht selskapets foreslåtte restruktureringsplan der obligasjonseierne overtar 97,5% av selskapet vil det være 11,3 milliarder aksjer i selskapet. Deretter skal det hentes inn NOK 470 millioner til kurs NOK 0,16 der dagens aksjonærer vil ha fortrinnsrett til å tegne seg for 40% av beløpet samt motta ytterligere kjøpsretter dersom viss kursstigning skulle inntreffe.  Etter emisjonen skal  det følgelig være 14,2 milliarder aksjer. Til kurs 0,8 prises selskapet følgelig til drøye 11 milliarder etter fullført restruktureringsplan og emisjon. Det tilsvarer anslagsvis en Enterprise Value/EBITDA på 15,5 basert på selskapets guidede tall for 2018.

MONOBANK: Sparebank 1 Markets øker kursmålet til NOK 4 (3,75) – gjentar nøytral anbefaling.

KVÆRNER: Nordea oppjusterer kursmålet til NOK 17,5 (16,5) – gjentar kjøp.

BOLIG I:Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Markets tror regjeringen forlenger det særskilte kravet om 40 prosent egenkapital på sekundærboliger i Oslo, men tror den generelle «fem ganger brutto inntekt»-regelen skrotes. Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets tror imidlertid Oslo-kravet skrotes, men at den generelle regelen opprettholdes. I Oslo toppet boligprisene ut i april, og siden den gang har prisene falt 8,4 prosent sammenlignet med et fall på 4,3 prosent på landsbasis i samme periode. Den forsinkede effekten av forskriften kan forklares med at mange av kjøperne tidligere på året hadde skaffet seg finansieringsbevis før forskriften trådde i kraft. (FA)

BOLIG II: Boligprodusentenes Forening la i går frem statistikk som viser at den kraftige bremsen i nyboligmarkedet fortsetter. På landsbasis er nyboligsalget ned 35 prosent i årets tredje kvartal, mot samme periode i fjor. For Oslo alene var salgsfallet på 77 prosent i kvartalet. Dermed er Oslo det fylket i landet hvor bremsen i nyboligsalget er sterkest.

NORDEA ANBEFALER: Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management anbefaler kjøp av SR-Bank, Sparebanken Midt-Norge, Treasure ASA og Helgeland Sparebank, mens Hydro og Statoil anbefales solgt.

XI STATE OF THE UNION: Xtrainvestor.com og våre Facebook-grupper har nå totalt 20.000 real name  medlemmer. I tillegg har vi følgere på Twitter, LinkedIn og av vår Facebook-side. Vi har en email liste på 8.000 investorer som mottar vår BørsXtra mail. Xtrainvestor er videre deleier i et selskap som driver nettsteder og Facebook-grupper innen et urelatert virksomhetsområde. Dette selskapet har opplevd kraftig vekst i antall medlemmer siden igangsettelse i desember og vår andel – ut fra eierskapsandel – er her 12.000 medlemmer. For 12 måneder siden hadde vi ca 6.000 medlemmer i vår sfære – i dag er tallet dermed 32.000. Vi tror de nye Mifids reglene om betaling for analyser vil være svært fordelaktige for vår modell. XI medlemmer tilbringer nærmere 3 millioner minutter hver måned inne i vår chat-løsning. Vi kommer med overraskende nyheter i løpet av november  🙂

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer