Gå til hovedinnhold

BørsXtra torsdag: Kamp i Seadrill og Norske Skog, kutter i Fingerprint, Svenska Aktier på Facebook

SEADRILL: Obligasjonseiere i John Fredriksens riggselskap Seadrill har engasjert advokater for å kjempe mot selskapets restruktureringsplan. De mener de blir sittende med en urettferdig liten andel. Målet til obligasjonseierne som har engasjert advokatene, er ifølge Bloomberg å organisere eierne av minst en tredjedel av Seadrills 2,3 milliarder dollars usikrede obligasjonslån. Det vil gi gruppen stemmer til å hindre redningsplanen. En av kildene forteller at gruppen er i nærheten av å sikre seg en slik andel av gjelden i Seadrill. Aksjekursen i Seadrill er opp 80% denne uken. (dn.no)

NORSKE SKOG: Den velkjente investoren og milliardæren Endre Røsjø hevder via Twitter-melding at de usikrede långiverne i Norske Skog skal ha tilbudt seg å rekapitalisere selskapet der de sikrede långiverne skulle tilbakebetales. Han er kritisk til at Norske Skog ikke har informert markedet om tilbudet. Vi skrev i gårsdagens BørsXtra om to lån hvis eiere bør utgjøre den største trusselen mot godkjennelse av styrets forslag til restruktureringen.

AKASTOR: Fearnley Securities gjenopptar dekning på Akastor med en kjøpsanbefaling på aksjen og kursmål NOK 20. (hegnar.no)

FINGERPRINT: Carnegie reduserer kursmålet for Fingerprint Cards til SEK 16 (22) – gjentar salgsanbefaling.

DELPHI ANBEFALER: Delphi-forvalter Espen Furnes anbefaler kjøp av Odfjell Drilling, BW Offshore, B2 Holding, Norsk Hydro og Bakkafrost. Selvaag Bolig anbefales solgt. (FA)

ERICSSON: Carnegie senker sin anbefaling på Ericsson-aksjen fra hold til selg. Nytt kursmål SEK 39 (53). (Affärsvärlden)

ATEA: Den svenske avisen Aktiespararen anbefaler kjøp av Holmen, Nordic Waterproofing og Beijer Alma i den seneste utgaven. De anbefaler salg av Atea.

SVENSKE AKSJER: Etter vår suksess med gruppen Norske AksjerFacebook (9000+ medlemmer på 9 måneder) har vi nå satt opp en gruppe etter tilsvarende modell rettet mot svenske aksjer som da heter Svenska Aktier. Bli med og bidra til at den blir like nyttig og populær!

www.xtrainvestor.com

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer