BørsXtra torsdag: Galskap i Seadrill, Hermanrud tror på 1000, ståltro på SDSD, varsler aldri resesjon

BØRSEN til 1000? Selv om aksjestrateg Peter Hermanrud frykter at oppgangen går mot slutten spår han videre børsfest. Onsdag nådde hovedindeksen på Oslo Børs ny all-time high og endte på 849,31. Til tross for fortsatt relativt sterke makrotall, påpeker han at makrobildet jevnt over har svekket seg de siste to månedene. – Mye tyder på at markedet har kommet inn i perioden hvor det stiger mens makrotallene svekker seg. I så fall er det den siste fasen av oppgangsperioden, mener han og tror markedet vil stige ytterligere 19 prosent det siste halve året før den endelige toppen nås. Det vil si at hovedindeksen på Oslo Børs passerer 1000 poeng i løpet av 2018. (FA)

STANDARD DRILLING: -Standard har brukt nedturen til å plukke opp noen av de beste eiendelene i OSV (Offshore Support Vessel)-industrien til kraftig rabatterte priser med null bruk av gjeld. Nå er Standard posisjonert for å dra nytte av det kommende oppsvinget i Nordsjøen, der alle deres 100 prosent-eide fartøy jobber og skipsverdiene er stigende, skriver Clarksons Platou i en fersk analyse. Meglerkilder indikerer ifølge meglerhuset at man nå må ut med mellom 15 millioner og 20 millioner dollar for skip som Standard betalte 11,1 millioner dollar for i oktober i fjor. – Dersom alle veier leder til Rom, da leder alle potensielle oppkjøp- og fusjonsavtaler i markedet for offshore forsyningsskip til Standard, skriver Clarksons Platou og anbefaler kjøp med kursmål NOK 2,73 som er en oppside på 64% fra dagens nivå.

SEADRILL: Seadrill-kursen har siden gårsdagens nyhet om endelig restrukturering  steget med over 60% til NOK 2,84 på Oslo Børs. Dagens aksjekurs reflekterer imidlertid ikke verdiene i selskapene når det er ferdig med Chapter 11, sier Magnus Olsvik, analytiker i Kepler Cheuvreux. – Vi har sett det flere ganger før. Aksjene handles på skyhøye nivåer selv om markedet vet at det vil komme store mengder nye aksjer, og så faller kursen samme dag som det faktisk skjer. (FA) Robert Næss i Nordea mener at de mindre investorene ikke har lest detaljene i planen som tilsier at det kommer 26 milliarder nye aksjer i selskapet til kurs 24 øre og mener heller kursen burde falt kraftig ned mot 27 øre som er matematisk kurs basert på aksjekurs før nyheten korrigert for alle de nye «lavkursaksjene». (TV2)

TGS: Arctic oppgraderer aksjen til kjøp med økt kursmål til NOK 272 (200).

NORDEA ANBEFALER: Investeringsdirektør Robert Næss synes Oslo Børs er stivt priset med en P/E på over 17 på årets anslåtte inntjening. Han anbefaler kjøp av Treasure ASA, Olav Thon Eiendom og sparebanker, men er skeptisk til Statoil, Tomra, Bakkafrost og Seadrill (se annen kommentar i BørsXtra).

VARSLER ALDRI : SP1M’s kredittanalytiker Pål Ringholm henviser i dagens morgenmail til prognosemakerens utilstrekkelighet. Av 60 resesjoner på 90-tallet ble det bare varslet om to resesjoner ett år i forveien. Selv når økonomene sto midt oppe i en resesjon, ga de et alt for optimistiske anslag på den økonomiske nedturen. Ikke så de smellen komme og ikke forsto de omfanget mens den pågikk. Tilsvarende analyse av 62 resesjoner i verden i perioden 2008–2009 viste at ikke en eneste én av disse ble varslet. Konsensus på forhånd til det som skulle ende som den største økonomiske nedturen på over 75 år, var at det i verste fall ville bli en småtrivelig vekstpause.

FLEX LNG: LNG-rederiet har sikret beskjeftigelse for inntil to år for et av sine nybygg. Raten er ikke oppgitt, men skal i følge analytikere ligge i overkant av 80.000 dollar pr. dag. Hvis opsjonen benyttes til enda ett år anslås raten å stige til vel 90.000 dollar dagen. – Spotratene har falt fra cirka 85.000 til 45.000 dollar dagen de siste ukene ettersom man har kommet ut av en kald vintersesong men selskapets finansdirektør Øystein M. Kalleklev er veldig positive til markedet for LNG-transport. Svært mye LNG kommer i produksjon i USA i løpet av 2018–19, og dette betyr større laster med lengre seilingsdistanser. John Fredriksen eier 52% av selskapet og etter nyheten gjentok DNB kjøpsanbefaling med kursmål NOK 16 (FA). Pareto gjentok sitt mål på NOK 15,6. Dagens kurs er NOK 11,25.

AQUA BIO TECHNOLOGY: Norne reduserer kursmålet til NOK 10 (12) – opprettholder kjøp.

HUNTER GROUP: Hunter-kursen steget 20 prosent den senere perioden men Clarksons Platou tror det er mer å gå på dersom VLCC-nybygg over tid går tilbake til rundt USD 100 millioner som er historisk snitt og deres estimat på byggekostnadene. – Legger man dette til grunn øker den verdijusterte egenkapitalen fra NOK 3,50 pr. aksje i dag til NOK 6-7 basert på dagens antall aksjer, sier de.

Vil du motta BørsXtra på mail? Da kan du legge inn din emailadresse her: https://www.xtrainvestor.com/en/newsletter/subscribe

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer