BørsXtra tirsdag: Tror på sterk LPG-oppgang, kjempekontrakt for Havyard, vellykket InvestorPitch start:

HAVYARD/FJORD1: Fjord 1 bestiller hele fem ferger fra Havyard, som ikke tjener stort på byggekontraktene. Inntjeningen kommer fra tilleggstjenestene. – Konkurransen er stor innenfor skipsbygging, men blir vesentlig redusert for oss siden vi leverer en så stor del av verdikjeden ved å levere design og elektrisk utstyr sier Geir Johan Bakke, konsernsjef i Havyard Group. -Dette kommer til å bli et bra år for Havyard. (FA)
 
DNB: JP Morgan nedgraderer sin anbefaling på DNB-aksjen til nøytral fra overvekt med kursmål NOK 165.
 
AWILCO DRILLING: ABG anbefaler kjøp med kursmål NOK 50.
 
WALLENIUS WILHELMSEN: Det hefter stor usikkerhet rundt nesten en femtedel av Wallenius Wilhelmsen Logistics’ transportvolumer dersom USAs president Donald Trump gjør alvor av truslene om å ilegge skatt på biler som importeres fra Europa. Det mener meglerhuset DNB Markets som mener kombinasjonen av færre nye biler fra Sør-Korea og en mulig skatt på europeisk bileksport til USA vil gi en dårlig utnyttelse av lastekapasiteten for selskapet. – En reduksjon i eksporten fra Europa til Nord-Amerika behøver ikke nødvendigvis ha en stor negativ påvirkning på oss. Det kommer helt an på innvirkningen det vil ha for andre ruter og ikke minst volumet sier Anna Larsson i Wallenius Wilhelmsen. DNB beholder sin «hold»-anbefaling på aksjen med et kursmål på NOK 65. (FA)
 
BW LPG / AVANCE GAS: Shippinganalytiker Petter Haugen i Kepler Cheuvreux er superbull på Avance Gas og BW LPG. – Vi ser en oppside på om lag 60-70 prosent i aksjene, sier han. Ratene for store LPG-skip (VLGC) er nå nede i rundt 10.000 dollar dagen og Haugen tror ikke at det er usannsynlig at ratene vil klatre opp i over 40.000 dollar i 2019. Haugen anbefaler kundene å holde seg unna tank og hovedårsaken er at han tror at flåteveksten i tank kommer til å begynne å stige igjen allerede i 2019, som en konsekvens av nye ordre som rederne la inn i 2017. (FA)
 
FORTE ANBEFALER: Forte-forvalteren Jomar Kilnes anbefaler kjøp av Aker BP, Salmar. Norway Royal Salmon, BW Offshore og Borr Drilling.
 
BOLIGPRIS: Prisene stiger og det er blitt færre boliger på markedet. Men store mengder nye boliger kan knekke oppturen, advarer økonomer. Etter en sammenhengende nedtur fra februar til desember i fjor, der prisene falt 12,6 prosent, har prisene i hovedstaden steget fire prosent siden nyttår. Det viser bruktboligstatistikken Eiendom Norge la frem mandag. På landsplan steg de nominelle boligprisene 1,1 prosent i februar, og 0,4 prosent korrigert for sesongvariasjoner. (DN)
 
INVESTORPITCH: Bizbot var første unoterte selskap på kapitaljakt som fikk presentere seg i Xtrainvestors nye konsept InvestorPitch der man kan nå 35.000 investorer. Bizbot meldte i går at emisjonen er lukket etter mange konkrete henvendelser fra XI/Investorpitch medlemmene som resulterte i tegninger – en respons de var svært fornøyd med. De skrev også om InvestorPitch at «Vi kan varmt anbefale deres tjenester til andre selskap på kapitaljakt som vil få enkel og effektiv tilgang til titusentalls investorer med investeringsinteresse.» Så nå er spørsmålet – hvilket selskap vil bli neste aktør som kan få profilert seg? Ta kontakt ved interesse og tips aktører om oss. InvestorPitch har en dedikert XI-kanal og en dedikert FB-gruppe: https://www.facebook.com/groups/InvestorpitchNorge/
 
…og husk å bokmerke vår populære trading chat kanal: https://chat.xtrainvestor.com/channel/tradingchat
Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer