BørsXtra tirsdag: Tror på oljen til USD 100, lakseprisen vil falle, øker i BW Offshore og Frontline, analysedekningen faller bratt

BW OFFSHORE: Nordea øker kursmålet til NOK 61 (55) – gjentar kjøp.

TROR PÅ 100 USD: Oljeanalytiker Torbjørn Kjus tror det siste oljeprisfallet er drevet av algoritme-handel og at helt elementære forhold vil dra prisen opp de neste to årene. – Når oljeprisen overskyter, er det historisk ikke når Opec holder oljen tilbake fra markedet, men når de slipper den tilbake i markedet og det likevel ikke er nok fordi etterspørselen fortsetter å vokse, sier han De lange kontraktene på olje ligger betydelig lavere enn spotprisen, altså det man betaler for olje med levering i dag. Kontrakten på olje med levering i desember 2020 ligger på USD 66,50 fatet. – Jeg tror den kan komme til å se USD 100 fatet før den går av. Det synes jeg er et godt kjøp, sier Kjus. (DN)

NORDIC NANOVECTOR: DNB gjentar kjøp med kursmål på NOK 110.

FRONTLINE: DNB øker kursmålet til NOK 60 (42) – gjentar kjøp. ABG Sundal Collier oppgraderer aksjen fra selg til hold selv om kursmålet reduseres til NOK 35,3 (36,6).

ANALYSEDEKNINGEN FALLER: Nordea mener de nylig innførte Mifid II reglene vil akselerere fallet i antall analytikere som dekker de mindre selskapene. Dette vil gjøre det vanskeligere og dyrere for disse å hente kapital. Nordea mener de mindre selskapene bør vurdere å betale for å få utført analyser, en tjeneste de selv nylig har begynt å tilby. Det er kun omtrent halvparten så mange aksjeanalytikere som følger Europas små og mellomstore bedrifter som før finanskrisen. Selskapene med markedsverdier på inntil NOK 3,2 milliarder («små» etter Europeiske forhold) – har i snitt mindre enn en analytiker som følger den. Og nettopp derfor vil både tilbudene som Xtrainvestor gir investorene – vurderinger i fellesskap – og disse bedriftene – raske videopresentasjoner mot 35.000 investorer – øke i viktighet fremover.

VENTER LAKSEPRISFALL:   Kontali Analyse er ute med en ny rapport og skriver at mai er en måned preget av fridager – i alle fall i Europa og Norge. Det har påvirket slaktingen, og ført til lavere volum og høyere priser. De venter prisfall i tiden fremover – «hvor mye gjenstår å se».

SEABIRD: Norne gjentar kursmål NOK 0,30 etter forrige ukes store – og ventede – emisjon. Kursmålet baseres på en diskonteringsrente på 14%.

NORDIC MINING: Gruveselskapet Nordic Mining mener tidligere styremedlem Tore Viana-Rønningen opptrer uredelig når han vil starte gruvedrift i Engebøfjellet i Naustdal og påpeker at han i en lengre periode mottok intern og taushetsbelagt informasjon som styremedlem før han gikk ut og deltok i oppstarten av en konkurrent på samme forekomster. – Det vi har gjort er å sette opp et selskap sammen med fem grunneiere som har en stor nok del av forekomsten til at den er drivbar. Det er åpenbart at granat er det viktigste mineralet her og gruvedrift på granat alene vil være kommersielt attraktivt. Vi har samlet grunneierrettig-hetene og er ikke avhengige av å hente inn masse penger, sier Viana-Rønningen. (DN)

AKVA GROUP:  AKVA: Norne oppgraderer fra hold til kjøp med nytt kursmål NOK 90 (83). Pareto øker kursmålet til NOK 100 (90) – opprettholder kjøp.

B2 HOLDING: Aksjen oppgraderes til kjøp av Pareto mens kursmålet reduseres til NOK 22 (23).

REGISTRER DITT NICKNAME: Vi har nå åpnet for at enhver kunne bli medlem og delta på xtrainvestor ved bruk av pseudonym.

BØRSXTRA PÅ MAIL: Hvis du vil motta BørsXtra til din email så legg deg inn her: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/f3o3b3

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer