BørsXtra tirsdag: Perfekt storm i shipping, tror US-fall i Q3, ICO-eufori

SHIPPING: Clarksons Platou mener at de er tendenser til en perfekt storm i shipping med rekordlav ordrebok i forhold til flåtestørrelse og positiv etterspørselsside etter økte råvarepriser. De forventer et bedre 2018 enn 2017 og synes timingen i spesielt tank- og LNG-sektoren ser perfekt ut.

KVÆRNER: Carnegie høyner kursmålet i aksjen til NOK 17 (13) – gjentar kjøpsanbefaling.

STOLT NIELSEN: Pareto tar aksjen opp fra hold til kjøp med nytt kursmål NOK 140 (120).

WALLENIUS WILHELMSEN: Fearnley tar opp dekning med salgsanbefaling og kursmål NOK 41.

SHORTPÅVIRKET PORTEFØLJE: Sparebank 1 Markets modellportefølje basert på shortutviklingen tar denne uken inn Seadrill som salgskandidat. Øvrig salgskandidat er DNO mens Bakkafrost, BW LPG, Norwegian Air og Schibsted er kjøpskandidater.

US-NEDGANG: Det kan komme en nedgang eller konsolidering i amerikanske aksjer i løpet av de kommende uker i takt med at rapporteringssesongen begynner mener Morgan Stanleys aksjestrateg Michael J Wilson. Han motiverer det med at aksjefond kan komme til å selge aksjer som har falt under kvartalet for å realisere tap slik at de kan senke skattesatsen

ICO-EUFORI: 148 startups har hentet inn USD 2,2 milliarder så langt i år iht CoinSchedule. ICO – Initial Coin Offering betyr at selskap henter inn penger mot at innskyterne/investorene mottar en egen digital valuta. De utsteder altså ikke aksjer og betalingen skjer gjerne via andre digitale valutaer (kryptovalutaer); gjerne Bitcoin og Ether. Dermed er praksisen i betydelig grad uregulert. Så langt er penger kommet inn til prosjekter innen infrastruktur (44%), datalagring (12%), trading/investering (11%), betalingsløsninger (8%), finans (6%) og andre (19%).

US-baserte Investfeed er et eksempel på en pågående ICO. De søker å hente inntil 70 MNOK betalbar via Ether der tegnerne mottar Investfeeds egne nye kryptovaluta FEED. Investfeed har vært et social investing community der medlemmene har kunnet dele portefølje, diskutert o.l og er medlemsmessig noenlunde på samme størrelse som Xtrainvestor-sfæren med ca 15.000 social sign ups. Det gis minimalt informasjon om historisk/nåværende aktivitet av medlemmene på deres sider noe som kan indikere at denne er begrenset. De skal nå vri sin virksomhet fra equity deling/diskusjoner til tilsvarende for kryptovaluta der deres plattform skal være endelig klar i 2019. For 70 MNOK tilbys ICO-investorene etter det vi kan se ingen eierandel i selskapet eller rett til overskudd, de mottar kun valutaen FEED. De mottatte FEEDs kan kun benyttes til å kjøpe tjenester internt på Investfeed a la betale for innhold skrevet av andre medlemmer, porteføljeoversikt, få annonsefri plattform o.l. For dette, mulige andre funksjoner i fremtiden og muligheten for at FEED-valutaen skal ha spekulasjonsverdi  virker de gå for at aktørene i markedet skal tilføre dem inntil 70 MNOK uten at de må avstå eierandeler.

SVENSKA AKTIER: Oppdatering på ferske analyser publiseres hver formiddag her: https://www.facebook.com/groups/aktieforumSverige/

www.xtrainvestor.com

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer