BørsXtra tirsdag: Norgeshistoriens største gruppesøksmål, tror mest på teknologiselskapene innen fintech

FONDSSØKSMÅLET: I Norgeshistoriens største gruppesøksmål krever Forbrukerrådet tilbakebetalt gebyrer for 690 millioner kroner på vegne av 180.000 kunder i tre DNB Norge-fond. Forbrukerrådet mener fondene ble markedsført og priset som et aktivt fond, mens det i realiteten var et passivt fond. I fondene denne saken gjelder, var såkalt active share på 12 prosent i snitt i den aktuelle perioden, mens tracking error lå på 1,3 prosent. Til sammenligning er det vanlig å operere med et krav om minst 50 prosents active share og 3 prosents tracking record i aktiv forvaltning, ifølge Forbrukerrådets advokat. Forbrukerrådet vil ha minstekrav til aktiv forvaltning uten at DNB mener det er en god ide. – Nei. Jeg tror det er viktig at en forvalter har frihet til å kunne variere risikotagningen etter hvilken overbevisning han har i markedet, sier adm. direktør Torkild Varran i DNB Asset Management. (Finansavisen)

SHORT-UTLEDET PORTEFØLJE: Sparebank 1 Markets tar inn Bakkafrost, BW LPG, Norwegian Air og Schibsted i sin portefølje som utledes av utviklingen i aksjenes shortinteresse, DBO og Seadrill anbefales solgt.

SCHIBSTED: Barclays oppjusterer kursmålet til NOK 270 (220).

ASTRUP ANBEFALER: Forvalter Morten Astrup i Storm Capital Management anbefaler kjøp av Bonheur, Fjord 1 og Norwegian Property.

PHOTOCURE: Norne Securities kutter kursmålet til NOK 35 (36), men oppgraderer til kjøp etter den siste tids kursfall.

FINTECH: Et flertall av forbrukere mistenker at teknologigigantene vil kunne gjøre en bedre jobb enn bankene selv når det kommer til finansielle tjenester, fremgår det av en større undersøkelse utført av konsulentselskapet Bain & Co. I USA svarer nær 60 prosent av respondentene i undersøkelsen at de er villige til å prøve et finansielt produkt fra teknologiselskaper de allerede er kunde hos. I India og Kina er andelen på godt over 80 prosent. (Finansavisen)

PÅ KAPITALJAKT? Nå skal Xtrainvestor tilby unoterte aktører som leter etter kapital å kunne markedsføre seg til investorene på våre plattformer . Dette kan gjøres i en dedikert Investorpitch kanal på xtrainvestor.com og i en nyopprettet Investorpitch Norge gruppe på Facebook. Vi har allerede fått henvendelser fra interessante selskap som ønsker å markedsføre seg. Hvis du jakter på kapital – ta kontakt! Iht en undersøkelse er drøye 50% av våre knappe 20.000 medlemmer åpne for investeringer utenfor børs – er du en av dem så bli medlem i kanalen eller i FB-gruppen!

8000 investorer – alt fra små privatinvestorer til ansatte i meglerhus og institusjonelle investorer – mottar denne rapporten på mail om morgenen. Hvis du vil motta den så legg inn din emailadresse her http://www.xtrainvestor.com/en/newsletter/subscribe eller rett og slett registrer deg som medlem på xtrainvestor.com

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer