BørsXtra tirsdag: Kryptoran, flere bud på rest-Norske Skog, Molnes anbefaler

KRYPTO: Mer enn 10% av kapital som er hentet til såkalte ICOs (Initial Coin Offerings) er tapt eller stjålet i hackerangrep iht undersøkelser utført av Ernst & Young. Selskapet analyserte mer enn 372 ICOs og fant ut at cirka USD 400 millioner av totalt USD 3.7 milliarder som var hentet inn var stjålet. Mindre enn 25% av ICOs nådde sine kapitalinnhentingsmål i november mot 90% i juni. I en annen undersøkelse utført av University of Luxembourg og European Banking Institute fant man at 21% av  300 ICOs ikke hadde noen informasjon om hvem som utstedte coins’ene mens 52 % ikke oppga en gyldig postadresse. Totalt er det hentet over USD 3 milliarder via ICOs det siste året.

VERDENSØKONOMIEN: IMF oppjusterer vekstprognosene i rapporten World Economic Outlook. Asia og USA er lokomotivene, og IMF mener den globale veksten i 2018 og 2019 blir på 3,9 prosent årlig, målt i brutto nasjonalproduktet (bnp), en oppjustering på 0,2 prosentpoeng siden i høst. Dette er det største og bredeste globale oppsvinget siden 2010/11, og det er også første gang på syv-åtte år at IMF-økonomene oppjusterer vekstprognosene. (DN)

SCATEC SOLAR: Pareto øker kursmålet til NOK 56 (53) – gjentar kjøp.

MOLNES ANBEFALER: Analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities anbefaler kjøp av NEL, Context Vision, Aqua Bio Technology, Borgestad og sparebanker generelt. Yara, Norwegian Air, Gaming Innovation, Otello og lakseaksjer generelt anbefales solgt.

INTERESSANTE KANALER: Vi tar sikte på å ha egen kanal for alle enkeltaksjene medlemmene etterspør og har også interessante kanaler for ulike emner. Sjekk f.eks ut kanaler som krypto, valuta, råvarer, oil der medlemmer gjerne vil ha flere skribenter og lesere. Vi vil også oppfordre medlemmene til fortløpende å poste nye analyser de blir kjent med i analyser kanalen.

NORSKE SKOG: Ifølge styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog AS har mellom 5-10 budgivere levert inn indikative bud på det operative datterselskapet av det konkursslåtte morselskapet. – Jeg har tidligere tippet mellom 5-10 indikative bud, og vi ligger i det intervallet der nå. Noe vi er godt fornøyde med, sier styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog AS. Blant de andre budgiverne finnes både finansielle og industrielle budgivere, og konstellasjoner som har en blanding av finansielle og industrielle aktører.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer