BørsXtra tirsdag: Alt om børsuroen, stålbull på Spectrum, kan kjøpe Hunter-virksomheten gratis

BRACE FOR IMPACT: Etter en skrekkelig US-børsdag med Dow ned 4,6% – historiens verste fall i poeng -,  Nasdaq ned 3,8%, kryptoene ned +10% og fryktindeksen VIX opp 93% så var det stor uro på Oslo Børs. Etter en nedgang på 3,6% fra start har Oslo Børs gjeninnhentet seg til en nedgang til kun 2,1% i skrivende stund.

SPECTRUM: Sparebank 1 Markets øker kursmålet til NOK 80 (53) – gjentar kjøp og skriver at NOK 150 er mulig.

BØRSSMELLEN: Sjefstrateg Peter Hermanrud tror børsen vil falle i hvert fall fem prosent til de neste ukene. – Jeg tror man skal vente en uke eller to med å kjøpe, for det kan fort falle mye mer. -Sitt bom stille, for vi skal høyere opp, men vi skal nok litt ned før vi skal opp igjen, er aksjeforvalter Jan Petter Sisseners råd til investorene. Også han tror det kan falle rundt fem prosent til før det snur. Aksjestrateg Ingvild Borgen Gjerde i Nordea Wealth Management utelukker ikke at vi kan få en korreksjon i løpet av året, men mener ikke at vi ser starten på en nå. – Jeg vil driste meg til å si det. Vi har hatt en kjempekraftig oppgang i markedet i starten av året. Helt sinnssykt, egentlig. Da er det veldig lite som skal til for at vi får en liten korreksjon, sier hun. – Nå har det falt fem prosent fra toppen så det kan tenkes at det tar seg en pause, og at dette var korreksjonen vi fikk i denne omgang, sier meglersjef Thomas Breivik i DNB Markets. (Dagens Næringsliv)

HUNTER: Siden aksjemarkedet flokket seg om Øystein Stray Spetalen og Arne Fredlys oljeservicevyer, har kursen falt90 prosent. Nå får man virksomheten gratis. Lenge etter at Spetalen har solgt seg ut og Fredly solgt seg ned, stupte aksjen i går ned 5 nye prosent til 2,15 kroner. Det gir en børsverdi av hele selskapet på 281 millioner kroner, hvilket er på nivå med det selskapet har i netto kontantbeholdning. Det innebærer at selskapet kun prises til bankbeholdningen, og at både selskapsskallet med børsnoteringen, datterselskapet Dwellop – som de i fjor vår betalte 185 millioner kroner for – og den opprinnelige Badger-teknologien, som har kostet 1 milliard kroner å utvikle, nå fås gratis. (Finansavisen)

STOREBRAND ANBEFALER: Storebrand-forvalter Olav Chen anbefaler kjøp av NEL, Link Mobility, Data Respons og Telenor.

GRIEG SEAFOOD: Nordea Markets nedjusterer kursmålet på Grieg Seafood til NOK 50 (55) – gjentar salgsanbefalingen.

RINGHOLM i SP1M: – Enhver eiendel, om det er eiendom eller aksje, som er priset som en obligasjon, skal naturligvis få seg en reprising nå. Det er begynnelsen på en normalisering, det er ikke mer dramatisk enn av femårige tyske statsrenter er blitt positive igjen. Historien har vist at perioder med renteoppgang er bra for aksjer. Men det vi skal være redde for er det store rykket. Og det er nettopp et slikt rykk Ringholm tror på, kanskje ikke et sammenhengende rykk, men innenfor året. Kredittanalytikeren mener den amerikanske tiårsrenten skal fortsette opp, og ser for seg en rente på mellom 3,5 og 4,0 prosent. – Det er mye større sjanse for at det kan skje enn det markedet priser inn nå. I mitt hode er sannsynligheten over 50 prosent. (Finansavisen)

AKER SOLUTIONS: Sparebank 1 Markets øker kursmålet til NOK 60 (54) – anbefaler kjøp.

MEST GJELDSUTSATTE: Dagens Næringsliv har en oversikt over de mest gjeldsutsatte selskapene målt ved total gjeld i prosent av selskapsverdien De øverste navnene på listen er Prosafe, Dof og Solstad Farstad med en gjeldsgrad på over 90 prosent. Deretter følger Eidesvik, Siem Offshore, Fred. Olsen Energy, Archer, Borgestad og American Shipping.

BEST ACTION: Følg live action i vår trading chat https://chat.xtrainvestor.com/channel/tradingchat der investorer diskuterer og poster nyheter og interessante iakttagelser under dagen. Du kan enkelt søke i trading chat

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer