Gå til hovedinnhold

BørsXtra: Spår shippingboom, et tiår uten resesjon, obs: XI-flytting

SPÅR SHIPPINGBOOM: Shippinganalytiker Petter Haugen i Kepler Cheuvreux mener at handelsavtalen mellom Kina og USA vil gi shipping et ytterligere løft. Frontline får nå selskap av Flex LNG som meglerhusets «top pick». Kepler Cheuvreux-analytikeren mener at det er shippingselskapene i LNG, tørrbulk og bilfrakt som kommer til å merke en positiv utvikling i handelskrigen best på relativ basis ettersom dette er segmentene som har strevd mest etter at handelskrigen startet i mars 2018. Men det er også positivt for fraktetterspørsel for LPG og ikke minst olje som begge nå bør se en økning i gjennomsnittsdistanser. (FA)

FLEX LNG: Flex LNG har inngått en tolvmånederskontrakt med Endesa med opsjon på ytterligere 12 måneder. CEO Kalleklev uttaler at deres store moderne båter passer perfekt for dette oppdraget og at ratene er i tråd med markedsbetingelsene på moderne tonnasje som iht meglerhuset Affinity skal være på 92.500 dollar per dag. Det vil i så fall bety 17 millioner dollar på bunnlinjen fra dette oppdraget for Flex LNG som har guidet en cash break-even på cirka 46.000 dollar for 2020. (FA)

PGS: Carnegie nedgraderer fra kjøp til hold, kursmålet kuttes til NOK 16 (20).

HOLD-DEG-UNNA-PORTEFØLJEN: Investtech (teknisk analyse) har følgende aksjer i sin hold deg unna portefølje: Questerre, Jinhui, Höegh LNG, Telenor, Subsea 7, Funcom og XXL.

RESESJONSLØST TIÅR: Iht amerikansk offentlig statistikk er den uavbrutte veksten i den amerikanske økonomien den lengste gjennom tidene og det er også første gang hvor USA har gått gjennom et helt tiår uten en resesjon. Økonomer peker på at man akkurat hadde kommet ut av den tøffe nedgangen etter resesjonen knyttet til finanskrisen ved inngangen til 2010-årene og at gjeninnhentingen har vært saktere enn i tidligere økonomiske oppganger. (CNBC)

AXXIS GEO SOLUTIONS: Siden tirsdag har aksjekursen kollapset, et styremedlem har trukket seg mens storaksjonær Arne Blystad dumper aksjer. Nå blinker lampene blodrødt for Axxis Geo Solutions. Enkelte aksjonærer i AGS skisserer tre mulige scenarioer. Inngå avtaler med leverandørene om gjelden på 33 millioner dollar er et «must» uansett. I tillegg kan TGS kjøpe Axxis’ seismikk-bibliotek på billigsalg, selskapet kan søke å skaffe seg et aksjonærlån mens alternativ tre er en emisjon. Dersom selskapet kaller inn til en ny generalforsamling er Finansavisen blitt kjent med at det er satt krav til agenda at styret bør stille sine plasser til disposisjon samt gransking av selskapet. Flere aksjonærer ønsker å få belyst hvilken informasjon styret satt på før den omtalte emisjonen som ble sluttført i oktober og hvorvidt denne var i aksjonærenes interesse. (FA)

«ANALYTIKERMASSASJE»: Aksjene i Ericsson falt plutselig 4 prosent på Stockholmsbørsen i går. Som forklaring oppgir meglere til Reuters at Ericssons IR-avdeling har tatt kontakt med analytikerne og guidet ned deres forventninger. Redaktørens oppfatning er at det er like lite akseptabelt at et selskap gir slik guiding kun til analytikere som at en toppsjef ringer en venn og gir innsideinformasjon. Dette temaet diskuteres i tema-episoden av AksjeSladdere om analyse, analytikere og regnskap der porteføljeforvalter Thomas Nielsen i First fondene er vår gjest. Episoden legges ut i romjulen.

TELENOR: Pareto øker kursmålet til NOK 165 (155), gjentar hold.

DATA RESPONS: Med et knallsterkt aksjemarked, marginer på topp og en trimmet organisasjon, sier Data Respons-styret ja til fransk bud på NOK 48 per aksje. – Multippelen vi selger på er ekstremt høy, sier styrelederen. – Vi mener sannsynligheten for et konkurrerende bud er lav når prisen og implisitte multipler er hva de er, sier analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets. (FA)

TOPP AKTIVITET: Det er flott aktivitet inne i Xtrainvestor-samfunnet for tiden. En liten stikkprøve i går viste at det i tiden 13-15 i snitt ble postet et innlegg hvert 25:e sekund bare i den mest populære kanalen – trading chat. Dertil kommer altså det som foregikk i andre kanaler samt direktemeldinger mellom medlemmer.

FLYTTING AV SERVER: I løpet av dagen skal vi etter plan flytte over til ny server for å tilrettelegge bedre hurtighet og nye tjenester. Planen er at dette gjøres en gang mellom 13-14 og alle vil da «kastes ut» og må logge inn på nytt, Skulle du få problemer med å komme inn etter serverskiftet er det bare å maile til info@xtrainvestor.com eller melde til Xtrainvestor via Messenger på vår side på Facebook.

BØRSXTRA…. når daglig over 20.000 personer. Mottar du den ikke allerede per mail? Da bør du legge inn emailadressen din her: https://bit.ly/2ULE5Op – du kan til enhver tid avmelde deg ved å klikke på lenke i mottatt mail.

Er du ikke allerede medlem på Xtrainvestor? Å registrere seg går lynraskt og medlemskapet er gratis – masse nyttig og underholdende innhold i over 300 kanaler for trading, enkeltaksjer, bransjer etc . Ta for eksempel en titt innom de aktive tradernes egne kanal – tradingchat – eller finn kanalen for enkeltaksje du er interessert i. https://www.xtrainvestor.com

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public and non-public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. Xtrainvestor, its holding company or staff in Xtrainvestor may perform services for, solicit business from, hold long or short positions in, or otherwise be interested in the investments (including derivatives) of any company mentioned in the publication or report. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer