BørsXtra onsdag: Opec-frykt, Kodak steg 200%, analysekutt, 200.000 minutter per dag

OLJE: «Opec-landene er ikke interessert i en oljepris over 60 dollar pr. fat på grunn av skiferolje,» sier oljeministeren i et intervju med det iranske nyhetsbyrået Shana, ifølge Bloomberg. Han gjør også sitt for å snakke ned prisen ved å forklare at den seneste prisoppgangen skyldes midlertidige faktorer som kaldt vær og økt behov for fyringsolje. Estimatene for veksten i amerikansk skiferoljeproduksjon i 2018 har blitt oppjustert betydelig de seneste månedene i takt med prisoppgangen. (Finansavisen)

BITCOIN: Bitcoin mining er så profitabel i Kina at de kinesiske miners ville tjene penger selv ved halvering av prisen på kryptovalutaen iht Bloomberg New Energy Finance. Miners tjener penger ved å få fastsatte Bitcoins per blokk de lager. I tillegg mottar de transaksjonsgebyr fra aktørene som gjør transaksjonene.

KODAK STEG 200%: Det gamle fotoselskapet Kodak – jada, det lever faktisk! – gikk i går ut med at det skal lansere en rettighetsplattform for bilder basert på blockchain-teknikk samt gjøre en ICO for en kryptovaluta kalt Kodak Coin. Aksjekursen steg dermed over 200%…

Q-FREE: Sparebank 1 Markets kutter kursmålet til NOK 10,5 – opprettholder kjøp.

GJENSIDIGE: Pareto øker kursmålet til NOK 160 (150), opprettholder kjøp.

ANALYSEKUTT: En undersøkelse blant fondsforvalterne gjort av konsulentselskapet Greenwich Associates viser at europeiske forvaltere har kuttet budsjettet med 20% hva gjelder kostnadene til analyser. De nye Mifid II reglene tilsier at de må betale de eksterne meglerhusene for analyserapporter og tilgang til analytikere. Undersøkelsen viser også at kostnadene hovedsakelig kuttes ved at de benytter færre aktører.

SAFEROAD: Fiaskoen med børsnoteringen av norske Saferoad har fått kritikken mot PE-kjempen Nordic Capital til å toppe seg. Børsnoteringer som har gått ad undas har vært Nordic Capitals bane, og nå hagler kritikken fra svenske institusjonelle investorer. I en tid der børsen har skutt til himmels har Saferoad falt fra en noteringskurs på 30 kroner til 24,50. Det til tross for at emisjonskursen ble kuttet dramatisk ved notering – fra en antydning på mellom 45 til 60 kroner til ned mot det halvet. (Finansavisen)

NORDEA ANBEFALER: Nordea-forvalter Jakob Vossgård anbefaler kjøp av Odfjell Drilling, SR-Bank og Yara, mens Gjensidige anbefales solgt.

SEISMIKK: Innenriksminister Ryan Zinke i USA meddelte i går at oljeboring likevel ikke vil bli tillatt i østlige Gulf of Mexico og utenfor Florida. Dette strider mot planen som Zinke offentliggjorde fem dager tidligere. Årsaken antas være politisk press fra den republikanske guvernøren i Flotida.

ORKLA: Kepler Cheuvreux reduserer sin anbefaling til hold (kjøp) med kursmål NOK 88 (87).

NORWAY ROYAL SALMON: DNB oppgraderer aksjen fra hold til kjøp, kursmålet nedjusteres dog til NOK 168 (170).

200.000 MINUTTER DAGLIG: «Nye» Xtrainvestor har hatt en økning i antall daglige unike brukere på over 40% siste måned. En kjapp regneøvelse viser at nåværende bruk medfører at medlemmene tilbringer 200.000 minutter inne i våre chatkanaler hver børsdag. Ut fra antall børsdager og estimert aktivitet på fridager er vi oppe i en takt på knappe 5 millioner minutter per måned eller 57 millioner minutter per år. Vi har fortsatt gode forbedringsmuligheter i hvordan vi presenterer mulighetene til besøkende og igangsetter ferske medlemmer. I tillegg skal mobil ytterligere forbedres. Besøk oss på https://chat.xtrainvestor.com/home

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer