BørsXtra onsdag – Oljeprisoptimisme, Carnegie anbefaler, øker i Akastor

OLJEPRIS I: – Jeg tror Saudi-Arabia styrer mot en oljepris på mellom 65 og 70 dollar fatet mot slutten av 2018, når Saudi-Aramco skal børsnoteres, sier Pareto-analytiker Trond Omdal. Maktgrepet til kronprins Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia, gjør at analytiker Trond Omdal i Pareto Securities nå føler seg enda mer sikker på at landet vil sørge for at oljeprisen ikke faller tilbake i 2018. (Finansavisen)

OLJEPRIS II: Ifølge en oppdatering sendt ut onsdag morgen estimerer Nordea nå en gjennomsnittspris på 55 dollar fatet for Brent-olje i 2017, 63 dollar i 2018 og 66 dollar fatet i 2019.

OLJEPRIS III: EIA øker sitt tidligere estimat på amerikansk oljeproduksjon for 2018 med 30.000 fat per dag, estimatet på amerikansk oljeetterspørsel reduseres med 70.000 fat per dag. OPEC skrev i sitt World Oil Outlook at oljeetterspørselen globalt antas øke med gjennomsnittlige 1,2 millioner fat per dag for hvert år i perioden 2016-2022. Av dette forventes økt tilbud utenfor OPEC utgjøre 0,85 millioner fat per dag.

PANORO ENERGY: Sea Production – eier av FPSO’en Front Puffin som benyttes på Aje-feltet – har meddelt sine obligasjonseiere at raten er reforhandlet og redusert med om lag 60% i forhold til tidligere avtale. Aje-lisensen skylder Sea Production USD 10 millioner og det er i den reforhandlede avtalen også inngått en nedbetalingsavtale på beløpet.

ORKLA: Kepler Cheuvreux har startet dekning av Orkla-aksjen med en kjøpsanbefaling og kursmål NOK 87.

CARNEGIE ANBEFALER: Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie anbefaler Subsea 7, Kværner, Fred Olsen Energy, Akastor, Aker og Northern Drilling. (Finansavisen).

AKASTOR: Nordea mener den implisitte prisingen av MHWirth er altfor lav og øker kursmålet til NOK 22 (17) med en gjentatt kjøpsanbefaling.

NORTHERN DRILLING: Sparebank 1 Markets tar opp dekning av Northern Drilling med en kjøpsanbefaling og kursmål NOK 87.5

BOLIG/GJELD: Sentralbanksjef Øystein Olsen mener endringene i boliglåns­forskriften har vært en sentral årsak til at oppgangen i boligprisene stoppet helt opp tidligere i år. På landsbasis har boligprisene falt i seks av de syv siste månedene. Til vinteren skal Olsen gi sin vurdering av om forskriften bør videreføres eller skrotes. Selv om prisene har kommet ned, har sentralbanksjefen fremdeles en stor bekymring knyttet til boligmarkedet: Det høye gjeldsnivået i husholdningene. – Det er fortsatt høyere vekst i husholdningens gjeld enn i inntekter. Det kan ikke vare evig ,og det gir en sårbarhet i en bred gruppe av husholdninger, sier Øystein Olsen til DN. (Dagens Næringsliv)

7000 investorer – alt fra små privatinvestorer til ansatte i meglerhus og institusjonelle investorer – mottar denne rapporten på mail om morgenen. Hvis du vil motta den så legg inn din emailadresse her http://www.xtrainvestor.com/en/newsletter/subscribe eller rett og slett registrer deg som medlem på xtrainvestor.com

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer