Gå til hovedinnhold

BørsXtra onsdag: Øker i Yara, tjen på nyhetsstrømmen, NSG-forslaget vil bli avvist

TJEN PÅ NYHETSSTRØMMEN:  Om man kjøper og selger aksjer utelukkende basert på nyhetsstrømmen i finansmedia, gir det en risikojustert avkastning på 20 prosent forutsatt at man ser bort fra transaksjonskostnadene forbundet med kontinuerlig å trimme porteføljen, viser BI-forskning. Selv om det er nyheter både på minus- og plussiden, viser studien at gjennomsnittet er klart på plussiden, slik at nyheter generelt har en positiv kausal effekt på kursutviklingen.  (FA) …. merk: BørsXtra søker  å plukke opp nyheter og anbefalinger fra media/meglerhus som nettopp skal gi slik kurseffekt.

YARA: ABG øker kursmålet til NOK 400 (350) – gjentar kjøpsanbefaling. Nordea oppgraderer aksjen fra hold til kjøp med nytt kursmål NOK 420.

AVANCE GAS: Nordea øker kursmålet til NOK 46 (41) – gjentar kjøpsanbefaling.

RIGG: – Vi ser at riggmarkedet bunner ut og har kommet ut av bjørnehiet. Så er spørsmålet hvor fort og høyt markedet går, sier analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier. Han anbefaler kjøp av Borr, Shelf og Northern Drilling, mens Fred Olsen Energy anbefales solgt.(FA)

NORSKE SKOG: Norske Skogs største långivere er lei av selskapets håndtering av refinansieringen – de sier nei til gjeldsoppvasken som vil tjene pantehaverne. «Til tross for meldingen tirsdag, vet selskapet – eller burde vite – at forslaget vil bli avvist av kreditorer med majoriteten av den samlede usikrede gjelden og at forslaget derfor ikke vil gå gjennom,» skriver en av Finansavisens kilder blant de usikrede kreditorene. (FA)

NORSKE KRONER: Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets er ifølge DN forundret over at den norske kronen ikke er sterkere. Oljeprisen er på årsbeste, men kronen følger ikke etter. Euroen er nesten 50 øre dyrere nå enn i februar, samtidig som oljeprisen er høyere. DNB Markets tror en euro vil koste 9,10 kroner i desember og 8,90 kroner i februar neste år, mot rundt 9,31 kroner onsdag morgen. (hegnar.no)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer