BørsXtra onsdag: Hva Element meldte og hva Finanstilsynet skrev, Hexagon venter ny storkontrakt, kutter Targovax, tror på forbrukslånsbanker

ELEMENT – HVA DE RAPPORTERTE: Element ASA (‘Element’ og/eller ‘Selskapet’), har sammen med sine rådgivere presentert strukturen på Selskapets planlagte IRON token til Finanstilsynet, for å få tilsynets vurdering av den juridiske klassifiseringen av IRON token. Finanstilsynet har kommet med en tilbakemelding og har ingen innvendinger på Elements konklusjon om at den planlagte strukturen under norsk lovgivning faller utenfor omfanget av finansielle instrumenter og omsettelige verdipapirer, såkalte «security tokens». «Vi er veldig glade for å få denne positive tilbakemeldingen fra Finanstilsynet og for å kunne gjennomføre en TGE under norsk jurisdiksjon» sier administrerende direktør Cecilie Grue i Element.

ELEMENT – HVA FINANSTILSYNET MEDDELTE: Et alert medlem på Xtrainvestor har fått ut dokumenter fra Finanstilsynet som viser hva de meddelte Element. Vi siterer: «Det gjøres innledningsvis oppmerksom på at Finanstilsynet ikke forhåndsgodkjenner forretningskonsepter eller planlagte utstedelser av kryptovaluta.» «Foretaket er, ved markedsføring av sin TGE, underlagt alminnelige markedsføringsregler. I den anledning vil Finanstilsynet bemerke at IRON tokens, som hverken gir token-innehaveren juridiske rettigheter til levering av jernmalm eller krav på tilbakebetaling ved misligholdt levering, etter Finanstilsynets vurdering anses lite egnet til å foreta sikringsøvelser i relasjon til fremtidig levering av jernmalm. Dette innebærer etter Finanstilsynets vurdering at Foretaket, ved markedsføringen av sin TGE, bør utvise varsomhet med å markedsføre kjøp av IRON tokens som en “hedging”-mulighet. Finanstilsynet mener også at bruk av begreper som “pre-sale” kan fremstå som misvisende, tatt i betraktning at token-innehaveren ikke har krav på levering av jernmalm på vekslingstidspunktet.Videre bemerker Finanstilsynet at den beskrevne koblingen mellom Foretaket og Ambershaw Metallics INC (AMI), etter Finanstilsynets vurdering, er egnet til å skape et inntrykk av at det er etablert sikkerhet i AMI knyttet til utvinning og levering av jernmalm. Som uttalt under møtet med Finanstilsynet vil imidlertid ikke jernmalmen utvunnet av AMI benyttes til å innfri leveringskrav fra potensielle token-innehavere. Finanstilsynet understreker derfor at Foretaket bør utvise særskilt aktsomhet med hensyn til å tegne et uriktig bilde av koblingen mellom Foretaket og AMI vedmarkedsføringen av sin TGE. Det gjøres til slutt oppmerksom på at Finanstilsynet på sine hjemmesider har advart mot kjøp, handel og investering i kryptovalutaer. For ordens skyld nevnes det også at hvitvasking under enhver omstendighet er straffbart etter straffeloven § 337 flg. «

…..så kan leserne selv overveie hvor positiv Element burde synes tilbakemeldingen fra Finanstilsynet var..

FORBRUKSLÅNSBANKER: Aksjonærene har blødd i flere av forbrukslånsbankene i 2018.Analytiker Odd Weidel i SP1M ser stor oppside etter kursfallet. Weidelser  en potensiell oppside i de mindre aktørene på 45 prosent i Easybank, 63 prosent i Instabank og 33 prosent i Monobank. Weidel tror på kursfest også i de større nisjebankene, som Bank Norwegian og Komplett Bank, der kurs­målene ligger henholdsvis 55 og 56 prosent over dagens kurs. (FA)

HEXAGON: Noen få måneder etter at Hexagon for alvor varslet at det skulle satse på hydrogenmarkedet, har selskapet fått sin største kontrakt noensinne. Nå har en bilprodusent gitt selskapet i oppdrag å serieprodusere tanker fra 2020. Avtalen strekker seg over minst fem år og er på mellom 1 og 1,2 milliarder NOK. Dermed har Hexagon også sikret seg sin største kontrakt noensinne. – Vi inngikk i fjor en utviklingskontrakt med to bilprodusenter. Nå har vi fått bekreftelse fra den ene, og vi tror at vi snart kan få en bekreftelse fra den andre også. Jeg kan dessverre ikke si hvem disse er, sier Engeset. (FA)

TARGOVAX: I  starten av juni, ble det presentert studieresultater fra en gammel cellegiftkombinasjon, Folfirinox, som viste en forbedret overlevelse med nesten to år for pasienter med opererbar bukspyttkjertelkreft. Targovax planla en en kombinasjonsstudie med GemCap, den cellegift-kombinasjonen som brukes som standard behandling i dag. Denne er nå altså blitt utkonkurrert og Targovax varsler dermed at de legger ned studien. Selskapet vil nå flytte flere ressurser over på den andre programmet det jobber med, Oncos-102, og studien på den virusbaserte kreftbehandlingen. Kursen falt 21 prosent i går etter nyheten.(FA)

TARGOVAX: DNB reduserer kursmålet til NOK 21 (31) – opprettholder kjøp.

DNB ANBEFALER: Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets anbefaler kjøp av Equinor, Yara, Kongsberg Gruppen, Borregaard og Storebrand mens Orkla anbefales solgt. (FA)

REGISTRER DITT NICKNAME: Vi har nå åpnet for at enhver kan bli medlem og delta på xtrainvestor ved bruk av pseudonym.

BØRSXTRA PÅ MAIL: Hvis du vil motta BørsXtra til din email så legg deg inn her: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/f3o3b3

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer