Gå til hovedinnhold

BørsXtra mandag: Tørrbulk stiger, bråket i Oceanteam eskalerer, nye anbefalinger

TØRRBULK: Capesizeratene steg i forrige uke for første gang siden høsten 2014 til et ukegjennomsnitt på over 20.000 dollar dagen. Høyere ukesnitt har ikke meglerhuset Clarksons Platou rapportert siden november 2014. Bakgrunnen for den sterke etterspørselen etter capesizetonnasje er fortsatt høy aktivitet i både jernmalm og kull. Både i Brasil og Australia har det vært nye jernmalmlaster i markedet de siste dagene, og disse skal i all vesentlighet til Kina. (FA)

MYRSETH ANBEFALER: Stig Myrseth tar inn TGS og Norwegian Property i sin Dovre-portefølje. Ut går Bank Norwegian og Protector.

OCEANTEAM: I en melding som offentliggjøres mandag, anklager konsernsjef Haico Halbesma begge de to tidligere finansdirektørene for å ha bedrevet vanstyre i selskapet. Tidligere finansdirektør  Wilhelm Bøhn mener at Halbesma bare forsøker bare å redde seg selv med slike uttalelser og påpeker de kontinuerlig har passet på å utbetale til seg selv og styret, mens flere andre ansatte ikke har fått utbetalt lønn og leverandører har hatt store beløp utestående i over ett år. Bøhn sier at det er flere nåværende og tidligere ansatte som ønsker å vitne mot far og sønn Halbesma dersom det blir granskning. (DN)

FRONTLINE: Danske Bank kutter kursmålet i Frontline kraftig til NOK 39 (74) med en salgsanbefaling.

PANORO: Panoro Energy tas inn i Finansavisens innsideportefølje. Ut går BW LPG.

NORWEGIAN AIR: I helgen ble det kjent at Norwegian, gjennom et datterselskap, nå får være utenlandsk flyoperatør i USA. Norwegian UK fikk godkjennelse av det amerikanske transportdepartementet, og tillatelsen er permanent. Det britiske datterselskapet søkte om landingstillatelsen for to år siden, og har siden i sommer flydd på en midlertidig tillatelse. Norwegians ja fra amerikanske transportmyndigheter vil slå positivt ut på aksjekursen, mener Pareto. I tillegg vil det fyre opp om oppkjøpsspekulasjoner. (FA)

SEVAN DRILLING: Sevan Drilling ble i dag suspendert fra handel da den etter børsens oppfatning ikke lenger tilfredsstiller regler og betingelser for handel. I en melding 13.september skrev selskapet  at aksjonærene ville få null hvis foreslått restruktureringsplan via US chapter 11 ble godkjent.

UKEPORTEFØLJE: DNB tar denne uken Odfjell Drilling ut av den ukentlige porteføljen med anbefalte aksjer.

SVENSKA AKTIER: Minner om vår helt nystartede gruppe på Facebook for svenske aksjer – Svenska Aktier – som blir bygget etter modell av vår 9000+ person store gruppe Norske Aksjer. https://www.facebook.com/groups/aktieforumSverige/

Bli medlem av Skandinavias største real name investorfellesskap – Xtrainvestor.com (det er gratis..)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer