BørsXtra mandag: Spetalen gikk inn – og ut, bank frykter big tech, nytt marked for supply, ukeporteføljer

SPETALEN – AVANCE GAS: Finansavisen fokuserer i dag på at Øystein Spetalens Tycoon Industrier er ny på aksjonærlisten i Avance Gas med 500.000 aksjer. Listen de baserer seg på er imidlertid fra forrige mandag og iht dagens liste er Spetalen allerede ute av topp 20. XI kanal: #avance-ol

BANK-FRYKT: Big Techs inngang i banksektoren truer den finansielle stabiliteten og burde bli gjenstand for samme reguleringer som store banker mener sjefene i flere europeiske storbanker. De advarer om at aktører som Facebook, Amazon, Alibaba og Tencent vil angripe de mest lukurative områdene og utkonkurrere mange banker. (Financial Times) #dnb-ol

NORNE ANBEFALER: Norne anbefaler investorene å være på vakt i en tid hvor rentene er på vei opp og vekte seg sterkere mot kontanter, korte obligasjoner, fondsobligasjoner, egenkapitalbevis for sparebanker og sterke vekstaksjer. Deres tre top picks er Telenor, Sparebanken Øst og Sparebanken Midt-Norge.

WALLENIUS WILHELMSEN: Pareto øker kursmålet til NOK 77 (66), gjentar kjøp. #wwl-ol

HYDRO: JP Morgan hever kursmålet til NOK 71 (56,50). #nhy-ol

SALMAR: DNB Markets oppgraderer Salmar til en kjøpanbefaling fra en holdanbefaling med uendret kursmål NOK 260. #salm-ol

UKEPORTEFØLJER: Sparebanken 1 Markets tar ut Frontline og Crayon, inn kommer Norsk Hydro. DNB Markets tar inn Salmar og ut Golden Ocean. Arctic Fund tar inn Salmar og Lerøy Seafood Group, ut går Orkla og Aker.

BORREGAARD: DNB tar anbefalingen opp fra hold til kjøp med uendret kursmål på NOK 80. #brg-ol

ATEA: Sparebank 1 Markets nedgraderer fra kjøp til nøytral med uendret kursmål NOK 120. #atea-ol 

SUPPLY: Et stortingsflertall vil pålegge regjeringen å finne ut hvordan ledige offshorefartøyer kan settes til å samle plast i havet. Med en døgnrate på 100.000 kroner for skip i opplag, er Havila Shipping positiv – så lenge det venter betaling. Arbeiderpartiet som står bak forslaget er mindre konkret om prisen på utvidet plastoppsamling. Ap-talskvinne og saksordfører Else-May Botten er heller ikke sikker på om oppdrag kan kjøpes direkte fra norske offshorerederier eller må ut på internasjonale anbud.– Dette er forhold vi må utfordre regjeringen til å finne ut av. Også om det kan finnes midler internasjonalt – i EU eller FN-systemet, sier Botten. (DN)

KURSER/GRAFER: Husk at du nå kan følge med på historiske og oppdaterte aksjekurser og grafer i det enkelte selskap via Xtrainvestor ved å klikke på graf-symbolet i toppen av den enkelte kanal. Vil du henvise til kurs/graf kan du poste kanalnavnet med $ foran.

Følg live action i vår trading chat: https://chat.xtrainvestor.com/channel/tradingchat

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer