BørsXtra mandag: Spår sterk Archer-oppgang, aksjonærendringer NEL, NAS-kutt, Thin Film mm

ARCHER: Nordea anbefaler kjøp av Archer med kursmål NOK 16 som tilsvarer en kursoppgang på 60 prosent fra dagens nivå. De mener en verdsettelse av de ulike divisjoner basert på low case og high case gir en egenkapitalverdi per aksje på NOK 9-36. I skrivende stund handles aksjen på NOK 9,95.

NORWEGIAN AIR: SEB kutter kursmålet til NOK 275 (300) – opprettholder holdanbefaling. SEB anser at sannsynligheten for at det kommer et bud fra IAG er 50% og tror i så fall at budet kan bli på NOK 375 per aksje. Uten bud antar de at kursen kan falle til NOK 180.

NEL: Selskapet utstedte for en drøy uke 90 millioner aksjer i en nyemisjon samtidig som storaksjonær F9 Investments solgte 50 millioner aksjer. Siste aksjonærliste viste at store kjøpere i transaksjonene var First Generator-fondet med 20 millioner aksjer, Sissener-fond med 9 millioner aksjer, Delphi Norge 9,2 millioner, KLP-fond 10 millioner og en rekke øvrige fond knyttet bl.a. til Alfred Berg, Nordea og Storebrand. Tre grundere som en periode har solgt aksjer gjennom sine tre ulike investeringsselskap fortsatte salget og reduserte til sammen med 4 millioner aksjer til drøye 36 millioner aksjer.

OLJEPRIS: Amin Nasser, toppsjef i Saudi Aramco, sier at økt investeringer i short-cycle output, som kommer opp og faller raskere enn konvensjonelle prosjekter ikke vil være tilstrekkelig til å møte den økte etterspørselen. Han advarer følgelig mot å fokusere på US shale og andre kortsiktige prosjekt kontra de langsiktige mega-prosjektene man har sett de tidligere år. Bob McNally i energikonsulentselskapet Rapidan Group påpeker at de internasjonale oljeselskapene i økende grad satser på short-cycle prosjekter delvis fordi Opec ikke har evnet til å ankre opleprisen på over- eller nedsiden og dermed beskytte langsiktig prosjektavkastning.

CROWDFUNDE EN DRØM? En hel del XI-medlemmer har deltatt og minglet på årlige investorseminar i Litauen. Det har resultert i gode kontakter, solide investeringsinnspill og sosial hygge. Vi liker folk som jakter på en drøm og har av pålitelige kontakter blitt gjort oppmerksom på den litauiske filmskaperen Saulius Lukoševičius som nå kan realisere en drøm etter at han er blant en av 28 av over 1000 søkere som har blitt tatt inn på prestisjefylte American Film Institute i Los Angeles fra høsten. Saulius er meget åpen om egen økonomi som filmskaper i Litauen opp mot skolepenger ved en verdensklasse institusjon. Han har nå igangsatt en crowdfunding-kampanje for å kunne nå sin drøm. Vi legger inn noen tusenlapper til kampanjen og ser gjerne at du også tar en titt på kampanjen og vurderer støtte: https://igg.me/at/afi Etter det vi forstår går alle donasjoner til en konto tilhørende skolen merket med Saulius navn som kun skal kunne gå til skolepenger. Dermed kan man også få kvittering hvis behov i regnskap. (NB!! Vi har null komma null økonomisk egeninteresse av dette, en slik oppfordring blir også et engangstilfelle i BørsXtra.)

THIN FILM: Jan Petter Sissener tror mange investorer kastet seg over Thin Film-aksjen etter anbefalingen fra Edison, uten å kjenne til at analysen var kjøpt og betalt. – Dette er veldig uprofesjonelt. Thin Film burde skrevet følgende i børsmeldingen: «Vi har fått meglerhuset Edision Investment Research til å analysere selskapet, og her er deres konklusjoner». Det hadde vært en ryddig børsmelding, sier han. Fremover tror meglernestoren at mindre selskaper i større grad vil kjøpe analysedekning, blant annet pågrunn av MiFID II. – I årene som kommer blir det en stor utfordring for små selskaper å få oppmerksomhet både av analytikere og investorer. (Finansavisen) Red anm: Xtrainvestors nye tjeneste AX Exposure er en tjeneste som nettopp skal hjelpe de børsnoterte selskapene til å få oppmerksomhet fra investorer. I forrige uke avholdt NEL en presentasjon og vi har flere aktører klare utover i juli-august. Hvis du mener et børsnotert selskap mangler oppmerksomhet fra markedet så tips de gjerne om vår tjeneste der de kan nå 35.000 investorer.

DNB ANBEFALER: DNB-analytiker Ole-Andreas Krohn anbefaler kjøp av Yara, Hexagon Composites, Storebrand, Grieg Seafood og Scandic Hotels.

UKEPORTEFØLJE: DNB tar ut Polarcus.

TOUR DE FRANCE? På XIsports.chat har medlemmene satt opp egen Tour de France kanal med tilhørende XI-liga på Tour Manager. Ligalederen kan daglig pryde seg med gul trøye som profilbilde. Følg gjerne med i kanalen: https://www.xisports.chat/channel/tour-de-france-2018

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer