BørsXtra mandag: Shippingbud, ukeporteføljer, Bitcoins, investeringer i unoterte:

MYRSETH-PORTEFØLJEN: Stig Myrseth tar inn Northern Drilling i sin Dovre-portefølje. Ut går Nordic Semiconductors.

UKEPORTEFØLJE: SP1M tar denne uken inn Europris og Pareto Bank – ut går Link Mobility og Bank Norwegian.

HERMANRUD – BOLIGMARKED: Sparebank 1 Markets Peter Hermanrud skisserer tre scenarioer for boligprisene i Oslo: 40% sjanse  – Osloprisene har bunnet ut. 30% – prisene bunner ut rundt sommeren 2018. 30% – prisene faller 20%+++ i de neste 4-7 år. Han anbefaler å tenke risk-reward mht investeringer og indikerer at Solon, Selvaag Bolig og Veidekke kan ha falt for mye.

INNSIDEPORTEFØLJEN: Finansavisen tar inn XXL i sin innsideportefølje. Ut går Veidekke.

SP1M ANBEFALER:  Bankanalytiker Odd Weidel i Sparebank 1 Markets anbefaler kjøp av  Bank Norwegian, Sbanken (tidligere Skandiabanken), Komplett Bank  og Pareto Bank.

TELENOR: Goldman Sachs oppgraderer Telenor til nøytral fra salg og øker kursmålet til NOK 189 (154,5).

BITCOIN/BITCOIN CASH: Kryptovalutaen Bitcoin har hentet seg inn i dag etter helgens store fall. På et tidspunkt i går hadde Bitcoin falt 30% fra toppnivået fra onsdag. Samtidig har Bitcoin Cash, en spin-off fra Bitcoin som ble lansert i august, steget kraftig de seneste dagene selv om den har falt fra søndagens topp. Bitcoin Cash skal være en kopi av Bitcoin, men med økt blokkstørrelse og er dermed programmert for bedret transaksjonshastighet. (IG)

BUD PÅ SOLVANG: Unity Invest, et heleid datterselskap av AS Clipper, har ifølge en melding mandag fremmet intensjon om å legge inn et frivillig tilbud på alle utstående aksjer i det Stavanger-baserte gassrederiet Solvang ASA til NOK 30 per aksje. Aksjonærene bak det frivillige tilbudet kontrollerer allerede 80,64 prosent av de utestående aksjene.

UNOTERTE SELSKAP: Vi spurte medlemmene av vår Facebook-gruppe: «Har du noen gang investert i eller vurdert å investere i bedrifter som ikke er notert på noen liste?». 436 personer avga svar med følgende prosentfordeling: 52% svarte ja, 29% svarte at de holdt seg til noterte, 14% svarte at de foreløpig ikke hadde vurdert det, 5% svarte at de kun investerte i egen start-ups.  Resultatet er ganske likeartet tilsvarende undersøkelse på xtrainvestor.com i 2015 selv om en noe større prosentandel der hadde interesse for investeringer i unotert. Beregnet på vår medlemsmasse skulle dette tilsi at vi har over 10.000 medlemmer med interesse for å investere i unoterte bedrifter.

7000 investorer – alt fra små privatinvestorer til ansatte i meglerhus og institusjonelle investorer – mottar denne rapporten på mail om morgenen. Hvis du vil motta den så legg inn din emailadresse her http://www.xtrainvestor.com/en/newsletter/subscribe eller rett og slett registrer deg som medlem på xtrainvestor.com

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer