BørsXtra mandag: Ser doblingskandidater innen LNG, Hansson selger i Photocure, kamp i Bitcoin-futures

MYRSETH ANBEFALER: Stig Myrseth gjør ingen endringer i sin Dovre-portefølje denne uken, men fremhever utviklingen innen LNG-sektoren der Kina og India stadig satser sterkere. Den siste tiden har spotratene for LNG-fartøy økt og Myrseth fremhever både Flex LNG og Awilco LNG som doblingskandidater på 12-24 måneders sikt.

UKEPORTEFØLJER: DNB tar inn Veidekke og B2 Holding, ut går Aker og Storebrand. Arctic Fund Management tar ut Golden Ocean Group.

PHOTOCURE: Nest største eier High Seas AS (Hansson) reduserte sitt aksjeantall med 447.000 i perioden 7-13.desember. Ny beholdning er dermed 2,2 millioner aksjer som utgjør 10,3% eierandel.

SEADRILL: Seadrill har publisert en oppdatert forretningsplan for 2017-22 hvor forventet EBITDA for perioden er redusert med USD 499 millioner mens cash flow på ubelånt basis er redusert med USD 604 millioner. Reduksjonene kan i hovedsak knyttes til forventet lavere dagrater og utnyttelsesgrad.

FUNCOM: Selskapet har gjennomført en rettet emisjon mot Swedbank Robur fond på NOK 88 millioner til kurs NOK 2,6 per aksje som er 18% over avsluttende børskurs fredag. I tillegg kjøper selskapet seg inn med 50% i et nytt rettighetsselskap som sitter på div rettigheter herunder Conan the Barbarian og betaler med 22,3 millioner egne aksjer for sin eierandel. Avtalene må godkjennes av selskapets generalforsamling.

SOLVANG: Budgiver Unity Invest melder om at de har til hensikt å øke tilbudsprisen til NOK 33 per aksje.

KRYPTOVALUTA: Kampen om markedsandeler på handel i Bitcoin futures kom for alvor i gang på søndag da CME Group utfordret Cboe Global Markets som lanserte den første digital-currency futuren en uke tidligere. I løpet av de første tre timene av handel omsatte CME nærmere USD 50 millioner i Bitcoin-futures mens Cboe omsatte USD 30 millioner i samme periode. Vi gjør oppmerksom på at vi på Xtrainvestor har en ny populær dedikert kanal for kryptovalutaer https://chat.xtrainvestor.com/channel/krypto som du kan følge. Aktiviteten er sterkt økende med p.t. nærmere 150 nye kommentarer daglig.

NYE XTRAINVESTOR: Noen få uker etter at vi lanserte “nye Xtrainvestor” kan vi konstatere at den har medført solid økning i aktivitet og besøk. Fredag hadde vi på et tidspunkt over 320 medlemmer samtidig inne i våre chat-kanaler – det er godt over 50% flere enn vi normalt hadde på samme tidspunkt rett før omleggingen. Vi har til sammen over 20.000 medlemmer i vår sfære så potensialet for økt aktivitet og besøk fra egen base til chat-kanalene er betydelig. I tillegg kommer besøkende (ikke-medlemmer) som kun kan lese innhold, men ikke se navn på skribent eller nyttiggjøre seg ulike funksjoner. I uken la vi opp en oversikt over seneste aktivitet uansett kanal med tilleggsoversikt over antall medlemmer på Xtrainvestor, antall medlemmer inne i chat-kanal, antall kanaler og private samtalerom (totalt over 1200) og antall lagrede kommentarer (p.t. totalt over 72.000. Se  https://chat.xtrainvestor.com/home

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer