BørsXtra mandag: Øker NOD-kursmål med 30%, nedgraderer REC, innsidehandel i krypto, ukeporteføljer

NORDIC SEMICONDUCTOR: DNB øker kursmålet til NOK 65 (49) – anbefaler kjøp.

KRYPTO: Kaoset på verdens digitale valuta-markeder i forrige uke skyldtes uttalelser fra den sørkoreanske justisministeren om at Sør-Korea ville stenge landets digitale valutabørser og forby handel i digitale valutaer. Dette ble fulgt opp av «lekkasjer» fra finansdepartementet og finanstilsynet om at dette var nært forestående. Denne innsideinformasjonen ble brukt av ansatte i det sørkoreanske finanstilsynet til å kjøpe og selge digitale valutaer før forrige ukes kurssmell i kursene. – Vi har bekreftelse på at dette skjedde, sa finanstilsynets leder Choi Heung-sik under en høring sist torsdag.

STOREBRAND VEKST: Forvalter Fredrik Thoresen i Storebrand Vekst anbefaler kjøp av Gentian, NEL, Link Mobility og Telenor. (FA)

REC: HSBC nedgraderer REC Silicon til reduser fra hold. Nytt kursmål NOK 1 (1,15).

AMAZON GO: Amazon lanserer i dag formelt sin første Amazon Go butikk hvor det hverken finnes betalingskasser eller kø. Kjøperne følges av hundrevis av kameraer i taket der en algoritme analyseres det de gjør og sammenstiller regningen når de går ut via porter a la T-banestasjoner. Amazon kaller dette “just walk out” shopping.

BLOCKCHAIN – Det er mye diskusjon om kryptovaluta og blockchain-teknologi for tiden. Her er en artikkel vi på Xtrainvestor fant interessant og lærerik da den tar for seg de teknologiske endringene som kryptovaluta (Bitcoin) har medført, knytter dette til internetts utvikling og redegjør for noen av teknologiens muligheter i fremtiden. https://www.nytimes.com/2018/01/16/magazine/beyond-the-bitcoin-bubble.html

TORGHATTEN: Sparebank 1 Markets øker kursmålet i unoterte Torghatten kraftig til NOK 115 (88) – kjøpsanbefaling gjentas.

FONDSKOSTNADER: Mifid II medfører at fondene ikke kan benytte «ongoing cost figure» (OCF) ved rapportering av fondets driftskostnader, men nå må rapportere alle kostnader, inkl tidligere skjulte. En undersøkelse av Financial Times viser at mange investorer betaler dobbelt så mye i kostnader i noen av UK’s mest populære fond når man også inkluderer transaksjonskostnader. Legger man også på plattformkostnader og performance fees kunne kostnadene øke inntil 300% i forhold til de rapporterte OCF.

UKEPORTEFØLJER: Arctic Fund Management tar inn NRC Group, DNB og Orkla. Ut går Europris og PGS. DNB tar inn Storebrand.

OFF TOPIC CHAT: Vi har mye aktivitet etter børsslutt og i helgene – heldigvis synes medlemmene at det er spennende å diskutere og chatte om saker som ligger på siden av investeringer. For at det ikke skal samles opp for mye i vår populære trading chat setter vi nå opp en dedikert Off topic kanal – https://chat.xtrainvestor.com/channel/off-topic-norge . Have fun!

INVESTORPITCH NORGE – FØRSTE SELSKAP UT: InvestorPitch er vårt konsept hvor unoterte selskap på kapitaljakt skal kunne vise seg frem til investorer – og hvor du som investorer skal kunne få kunnskap om og tilgang til flere investeringsmuligheter. Se Bizbots video i InvestorPitch kanalen på Xtrainvestor https://chat.xtrainvestor.com/channel/investorpitch-norge eller i InvestorPitch Norge gruppen på Facebook https://www.facebook.com/groups/InvestorpitchNorge Vet du om flere investorer som gjerne ser på unoterte bedrifter og/eller bedrifter på kapitaljakt? Tips dem gjerne om vårt InvestorPitch-konsept.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer