BørsXtra mandag – Hvorfor bør du lese BørsXtra daglig?, ICO-smell:

CONTEXT VISION: Norne kutter kursmålet til NOK 80 (90) – gjentar kjøp.

ATEA: DNB oppgraderer fra selg til hold med uendret kursmål NOK 111.

UKEPORTEFØLJER: SP1M tar ut Lerøy Seafood og EVRY – inn kommer Yara. Arctic Fund tar inn Aker BP, ut går AF Gruppen.

SALOMONES CAMANCHACA: DNB øker kursmålet til NOK 80 (67) og oppgraderer fra hold til kjøp.

ICO-SMELL: Iht en undersøkelse utført av Ernst & Young har omtrent 1/3 av 141 kryptovaluta som gjorde en ICO (initial coin offering) i 2017 tapt tilnærmet all verdi. 86% ligger under den initielle prisen. EY analyserte 86 av prosjektene og fant at 71% av disse fortsatt ikke hadde noe fungerende produkt/tjeneste i markedet. Dette er iht EY betydelig høyere enn hva man ser hos tradisjonelle venture-finansierte software startups. (Reuters)

PÅVIRKNINGSKRAFT BØRSXTRA? I perioden fra 12/3-13/4 i år uthevet vi (i bold) et selskapsnavn i en del av BørsXtra rapportene som ble sendt på mail uten å gi noen kommentar/forklaring til dette. Det var den aksjen vi mest sannsynlig trodde ville reagere (stige/falle) når BørsXtra ble sendt ut.

I alt gjorde vi dette i løpet av ni dager og for ni aksjer. Den tiende glemte vi å utheve Vi sjekket deretter aksjekursutviklingen fra tidspunktet da BørsXtra ble sendt ut i forhold til sluttkurs samme dag samt i forhold til aksjekursen i åpningen neste dag.

I gjennomsnitt hadde det uthevede forslaget en verdiøkning på 4,2% intradag og en verdiøkning på 5,1% i forhold til åpningen neste dag. Den tiende vi glemte å utheve steg 3,8% samme dag. To av aksjene var antatt salg (short) på negative nyheter.

Merk: Nå er det ofte mange selskap som omtales daglig i BørsXtra. Vi har kun en undersøkelse av de vi mente hadde mest positive/negative nyheter (store kursmålsendringer, aksjesalg, mediaspekulasjoner etc) disse ni dagene.

Hva betyr dette? Dette var en svært uvitenskapelig undersøkelse, men vi liker å tro at konklusjonen er at det kan lønne seg kraftig å lese BørsXtra – raskt! Vi kommer neppe til å lage en fremtidig formell BørsXtra portefølje – i alle fall ikke før vi er sikre på at det ikke kan komme i konflikt med våre egne investeringsvirksomheter.

BørsXtra publiseres først i BørsXtra og Trading Chat kanalene inne på Xtrainvestor. Deretter mailes den til knappe 8.000 emailmottagere (med meget høy åpningsfrekvens) før vi samtidig poster den i vår Facebook-gruppe Norske Aksjer med knappe 11.000 medlemmer og vår Facebook-side med 2600 følgere. Til slutt publiseres den på Nordnetbloggen – tidvis legges den også senere på dagen ut på Hegnar Online forum.

BØRSXTRA:Står du ikke på emaillisten? Du kan få denne morgenrapporten rett i mailboksen din om morgenen ved å registrere deg her! https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/f3o3b3

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public and non-public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer