BørsXtra mandag: Er volatiliteten død? “Oljeprisen til 10 dollar”. Bitcoin Bull og Bear

MYRSETH-PORTEFØLJEN: Stig Myrseth tar denne uken inn Flex LNG og Nordic Semiconductor i sin Dovre-portefølje. Ut går Noreco og TTS Group.

SLUTT på VOLATILITET?: Iht finanskommentatoren John Mauldin er det kun skjedd 41 ganger siden 1990 at VIX har stengt under 10 og 32 av disse har vært i år! 15 av disse de siste 30 handelsdager. Det skal også være store shortposisjoner i VIX’en. VIX kan sies å være et mål på hva investorene tror om den fremtidige markedsvolatiliteten. Jo høyere kurs desto høyere forventet volatilitet.

UKEPORTEFØLJER: Sparebank 1 Markets tar denne uken inn DNO mens KID går ut.

INFLASJON: Styreleder i JPMorgan Chase International, Jacob Frenkel, har funnet inflasjonen, som har vært et mysterium for USAs sentralbanksjef, Janet Yellen. Han mener det er på tide å heve renten og forklarer at å holde rentene lav lenge bare gir incentiver til å investere i aksjemarkedet og ingen andre steder. – Da er all inflasjonen reflektert i aksjemarkedet, noe som ikke er inkludert i konsumprisene, sier han. Han sier også at de lave rentene svekker forsikringsselskapene og pensjonssystemet. (hegnar.no)

NORSKE SKOG: Etter at tunge usikrede obligasjonseierne i Norske Skog avslo styrets forslag, er forhandlingene mellom partene brutt. – Vi er i gang med å forberede pantetiltredelsen, sier Christen Sveaas til Finansavisen. Forhandlingene mellom de usikrede obligasjonseierne og styret skal nå være avbrutt, men Sveaas holder likevel døren på gløtt. Om de usikrede obligasjonseierne skulle endre mening ønskes de altså fremdeles velkomne, men inntil videre arbeider styret med å tilrettelegge for at de pantesikrede obligasjonseierne overtar konsernets syv fabrikker. (FA)

BITCOIN I: Den matematiske algoritmen bak bitcoin gjør at det produseres rundt 1612 nye bitcoin hver dag. Datamining-operatørene tjener rundt 10 millioner dollar (80 millioner kroner) hver dag på bitcoin, ifølge en oversikt fra blockchain.info. Dette er en tidobling på ett år. I tillegg kommer inntekter fra nesten 1000 andre digitale valutaer. Over ti valutaer hadde en markedsverdi på over én milliard dollar hver sist fredag. Det meste av utvinningen av digitale mynter (mining) skjer i Kina. Dette gjøres via mange tusen spesialbygde datamaskiner som bruker store mengder energi. I retur for å bruke datakraft på å løse matematiske utregninger – algoritmer – belønnes man med digital valuta. (DN)

BITCOIN II: 58 prosent av alle bitcointransaksjoner den siste uken har vært med japanske yen som motpart. Amerikanske dollar står for 27 prosent av omsetningen og koreanske won syv prosent. Kina var størst frem til det ble innført restriksjoner på digitale valutaer i september. (DN)

BITCOIN BULL & BITCOIN BEAR: Det er nå satt opp to engelskspråkelige Bitcoin grupper på Facebook der det samles henholdsvis positive og negative nyheter og kommentarer. Gruppene er offentlige og åpne for alle. Bli med i Bitcoin Bull og/eller Bitcoin Bear https://www.facebook.com/groups/Bitcoinbull –  https://www.facebook.com/groups/bitcoinbear

OLJEN TIL TI DOLLAR: Den elektriske bilrevolusjonen gjør at Saudi-Arabia begynner å få panikk, ifølge britisk sjefstrateg. – Saudi-Arabia må skynde seg og bli kvitt det før oljeprisen ramler til 10 dollar, sier Chris Watling, sjefstrateg og grunnlegger av Longview Economics, et uavhengig analysebyrå til CNBC.Det skjer en rekke spennende ting i 2018 for oljeprisen, men de to sentrale faktorene som vil få mye plass er presidentvalget i Russland og at Saudi-Arabia skal børsnotere Saudi Aramco i andre halvdel av neste år. Watling tror det haster. Han mener araberne har skjønt hvor markedet er på vei. – Peak oil for etterspørsel kan fort bli 2023 eller 2025, sier han. Deretter vil etterspørselen bli stadig mindre. (FA)

NETTAVISEN: Amedia kjøper Nettavisen og NA24, mens Egmont overtar blogg.no og magasinene. Dette er hovedpunktene i intensjonsavtalen som er inngått mellom dagens eiere av Mediehuset Nettavisen A/S. Mediekonsernet Amedia eier i dag 50 prosent av Mediehuset Nettavisen. Det samme gjør den danske stiftelsen Egmont. Xtrainvestor.com hadde tidligere et samarbeid med Nettavisen NA24.

SVENSKA AKTIER: Oppdatering på ferske analyser av svenske aksjer publiseres hver formiddag her: https://www.facebook.com/groups/aktieforumSverige/

www.xtrainvestor.com

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer