BørsXtra mandag – alle kutter i XXL, kupp på XXL-short, E&P innhenting, ukeporteføljer, 2x EVRY, NOM kan dobles:

XXL: DNB kutter kursmålet til NOK 50 (70) – gjentar selg. Pareto kutter kursmålet til NOK 90 (100) – gjentar kjøp. SP1M kutter kursmålet til NOK 52 (64) – oppgraderer fra salg til nøytral. Nordea kutter kursmålet til NOK 86 (103) – opprettholder kjøp. Credit Suisse kutter kursmålet til NOK 70 (120) – opprettholder kjøp. Både SEB og ABG Sundal Collier nedgraderer anbefalingen på XXL til hold med nye kursmål på henholdsvis NOK 58 (86) og NOK 55.

XXL: Hedgefondforvalter Per Johansson i svenske Bodenholm har lenge advart mot høye varelagre i XXL og tjente stort på sine 1,5 millioners shortede aksjer på fredag. – De må rightsize forretningen, men klarer ikke få ned varelageret selv om de forsøker. De skylder på været, men dette kan bli mer problematisk enn man tror, uttalte Johansson  4. juli. I fredagens rapport skrev  XXL at varelageret er redusert noe pr. butikk fra forrige kvartal, men sammenlignet med samme tid i fjor er det fortsatt en markert økning. – Når et selskap driver storstilt salg av varene, men likevel ikke klarer å redusere varelageret, er det et svakt signal. Litt uflaks er det nok, og været har nok bidratt til at man sitter med feil varer, men situasjonen er uansett at XXL ikke klarer å korrigere dette, sier Johansson til Finansavisen. XXL rapporterer at e-handelen nå utgjør 15 prosent av salget, mot 12,4 prosent på samme tid i fjor. – Om XXLs internetthandel går bra, så går de fysiske butikkene ganske så dårlig når man rapporterer like-for-like-vekst på 3,8 prosent. Hvorfor skal man da ha flere fysiske butikker?– XXL har kanskje den beste internettbusinessen og omnichannel-strategien i Norden. Da blir det feil å satse på fysisk butikkvekst bare for å holde tidligere løfter til aksjemarkedet. (FA)

BRED INNHENTING FOR E&P: CEO Paal Kibsgaard i Schlumberger sier at en bred innhenting internasjonalt innen både leting og dypvannsaktivitet har startet. De forventer 10%+ vekst i 2018 med akselererende aktivitet inn i 2019. Kibsgaard peker på at etter underinvesteringer innen leting og produksjon i 3-4 år opplever 15 av verdens oljeproduserende land nå produksjonsfall og mener at nye prosjekter som kommer i produksjon de neste årene sannsynligvis ikke vil dekke økt etterspørsel. Schlumberger har ikke sett nevneverdig prisoppgang for leverandørtjenester ennå, men er oppmuntret av prisdiskusjoner med kundene og forventer oppgang inn i 2019.

VOLATILE Q2-RAPPORTER: Selskapene på Oslo Børs har i snitt hatt et kursutslag på seks prosent etter å ha lagt frem andrekvartalsrapporter. – Det er enormt hvor store kursreaksjonene er på rapportene som er blitt lagt frem så langt, sier Storebrand-forvalter Hans Thrane Nielsen. Han viser til at relativt små resultatavvik på rundt tre prosent har ført til store kursutslag på syv til ti prosent. Nettopp sommerroen kan ifølge Storebrand-forvalteren være en del av forklaringen på den heftige turbulensen. – Det kan være at det er et sommertynt marked eller at handelen går gjennom datamaskin. Da ser man noen ganger at det er intradagtrender der reaksjonene blir ekstra store hvis en aksje først begynner å falle, sier Nielsen. (DN)

WILHELMSEN HOLDING: Rederikonsernet Wilhelmsen gir opp forsøket på å kjøpe amerikanske Drew Marine. Det skjer etter at konkurransemyndighetene i USA (Federal Trade Commission) fikk medhold fra en amerikansk domstol om at oppkjøpet er konkurransehemmende. Det kommer frem i en børsmelding søndag. Det planlagte oppkjøpet var på rundt 400 millioner dollar, eller 3,4 milliarder norske kroner etter daværende kurs. Konkurransemyndighetene la til grunn at de to selskapene er hverandres største konkurrenter, og at fusjonen av de to selskapene ville ført til at én aktør kontrollerer 60 prosent av markedet. Wilhelmsen-konsernet og Drew Marine er blitt enige om et termineringsgebyr pålydende 20 millioner dollar, hvilket tilsvarer 160 millioner kroner etter dagens kurs. Dette er en engangskostnad som vil bli belastet regnskapet til Wilh. Wilhelmsen. (DN)

CARNEGIE ANBEFALER: Analytiker Morten Normann i Carnegie mener Hydro og Yara handles billig, og tror Nordic Mining-aksjen kan dobles.

UKEPORTEFØLJER: DNB Markets tar inn Evry, ut går Subsea 7. Artic Fund Management tar inn Evry, ut går TGS.

HUSK: Følg dagens action på https://www.xtrainvestor.com/channel/tradingchat

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer