BørsXtra mandag: 25% eier i Thin/Idex med uttaksproblemer, Hydro innrømmer utslipp, mangler penger til rådgiverne

IDEX/THIN FILM: Den britiske stjerneforvalteren Neil Woodford har satset godt over milliarden på Thinfilm og Idex. Ifølge Financial Times flykter andelseierne og Woodford risikerer å måtte kvitte seg med aksjer. Woodford har i uvanlig stor grad valgt å satse på mange små og relativt lite likvide plasseringer og har blant annet puttet mange milliarder pund i unoterte aksjer. Det høye uttrekket av kapital har gjort at finansmiljøet i Storbritannia spør seg om Woodford må kvitte seg med aksjer for å holde tritt med de høye utbetalingene. Til sammen har Woodford investert flere hundre millioner kroner både Idex og Thinfilm de seneste årene, noe som har gitt fondene hans aksjer for 437 millioner kroner i Thinfilm og 677 millioner kroner i Idex. Iht siste flagging eier Woodford-fond drøye over 25% av begge selskapene. (Finansavisen)

BERGEN GROUP: Norne øker kursmålet til NOK 2,80 (2,60) – opprettholder kjøpsanbefaling. Selskapet har nylig meldt om to oppkjøp og Norne antar at Bergen må hente inn NOK 30 mill via emisjon.

DOVRE-PORTEFØLJEN: Stig Myrseth tar inn Avance Gas i sin Dovre-portefølje. Ut går Bank Norwegian.

UKEPORTEFØLJER: SP1M tar ut BW LPG og GOGL. DNB Markets tar ut Statoil og inn kommer Selvaag Bolig.

SAUDI ARAMCO: Britiske byråkrater har blitt varslet av sine saudi-arabiske likemenn om at Saudi-Aramcos IPO vil bli forsinket og neppe gjennomført i 2018. IPO’en vil bli verdens største og var forventet i år. Saudiske myndigheter ønsker å selge 5% av selskapet i IPO’en og forsinkelsen kommer som følge av at man sliter med å oppnå verdisettingen som de saudiske myndighetene ønsker.

HYDRO: Hydro bekrefter nå at det har hatt en rekke utslipp fra Alunorte-anlegget i Brasil. Alunorte, der Hydro er majoritetseier, er verdens største aluminaraffineri med en kapasitet på mer enn 6 millioner tonn per år. Utslippene ble gjort med overlegg og uten lisens. Hydro har så langt fastholdt at det ikke er bevist at utslipp fra deres enorme fabrikk er årsaken til forurensingen, men innrømmer nå at det har vært utslipp fra fabrikken. – Vi kan bekrefte at det har vært et kontrollert utslipp fra Canal Velho, som ligger ved siden av rense­anlegget inne på raffineriområdet. Det skriver informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, i en epost til DN søndag ettermiddag norsk tid. – Dette ble gjort for å avlaste renseanlegget, som var under stort press på grunn av regnet. Det ble gjort uten lisens, sier Molland. (Dagens Næringsliv)

OCEANTEAM: Selskapet melder om at de må utsette den ekstraordinære generalforsamlingen som bl.a. skulle beslutte fusjon mellom det norske morselskapet og dets nederlandske datterselskap der sistnevnte skulle være overtagende enhet. Årsaken? Selskapet har ikke penger til rettidig å betale rådgiverne som skulle hjelpe til med fusjonsdokumentasjonen. Det finnes cash i selskapets skipseiende datterselskap, men långiverne i disse tillater p.t. ikke at penger overføres til morselskapet. Oceanteam antar at de likevel skal få tilgang til midler slik at prosessen kun forsinkes med to til tre uker.

BITCOIN/PAYPAL: 1. mars sendte betalingstjenesten Paypal inn patentsøknad på en teknologi som skal gjøre bitcoin både mulig og mer attraktivt å bruke som betalingsmiddel.Søknaden beskriver en tjeneste som skal redusere transaksjonshastigheten ved å eliminere den tidkrevende verifiseringen av kundens betaling, og slik løse opp i den ene, store ulempen som hindrer praktisk bruk av bitcoin og andre kryptovalutaer som betalingsmiddel blant folk flest, nemlig den trege transaksjonshastigheten. I dag tar det i gjennomsnitt 10 minutter eller mer å verifisere en betaling i bitcoin. Det er rett og slett for mye for moderne nettshopperes tålmodighet, og fører til stort frafall. Paypal vil eliminere denne behandlingstiden helt, så transaksjonen kan skje umiddelbart.

INVESTORPITCH: Bli medlem av vår InvestorPitch kanal på Xtrainvestor https://chat.xtrainvestor.com/channel/investorpitch-norge og/eller vår InvestorPitch Norge gruppe på Facebook https://www.facebook.com/groups/InvestorpitchNorge/ for å få tilgang til spennende investeringsmuligheter i unoterte bedrifter. Første selskap som fikk benytte seg av plattformen, Bizbot, meldte forrige uke om vellykket emisjon.

…og husk å bokmerke vår side: https://chat.xtrainvestor.com/home

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer