BørsXtra: Fredriksen vil kjøpe, snur helt i Frontline

TANK: De daglige stortankratene har steget fra 15.000 til over 40.000 dollar på tre uker. Ole-Rikard Hammer i Arctic tror ratene kan overstige fjorårets toppnivåer på 60.000 dollar. – Hovedårsakene til den kraftige rateoppgangen er stigende råoljeetterspørsel fra raffineriene både i øst og vest. Dette er en normal sesongmessig utvikling, men den har vært spesielt tydelig i år, sier han. Han påpeker at IMO 2020 er gunstig ettersom den vil øke råoljeetterspørselen og redusere flåten mens tankskip skal inn for å installere renseanlegg. (FA)

FRONTLINE: John Fredriksen sier at Frontline ønsker å utvide sin flåte av store råoljetankere, Very Large Crude Carriere (VLCCere) som i så fall skal gjøres via kjøp av en eksisterende stortankflåte eller overtagelse av resalgskontrakter, altså avtaler om nybygg som andre har inngått med verftene tidligere. Han vil ikke opplyse hvem han forhandler med, men sier at det er en stor aktør og at det er snakk om en eksisterende flåte. Tankoptimismen i Fredriksen-gruppen skyldes en kombinasjon av økt råoljeproduksjon i USA med derav følgende lengre seilingsdistanser, raffinerier som gjenopptar produksjonen og de nye reglene som setter begrensninger på svovel­utslippene fra skipsfarten. – Vi står på terskelen til det sterkeste tankmarkedet i min tid i Frontline, sier toppsjef i Frontline Robert Hvide Macleod. (FA)

BRÅSNUR I FRONTLINE: Nordea oppgraderer aksjen fra selg til kjøp, øker kursmålet kraftig til NOK 90 (50).

TORBJØRN KJUS / AKER: Her https://www.youtube.com/watch?v=M7xJfKQnc6A&t  kan du se gårsdagens solid besøkte sending med Torbjørn Knus. Vi anbefaler sterkt å se hele da den er proppfull av nyttig informasjon og vurderinger, men siden det alltid er en del som kun er interessert i delområder legger vi her opp en liten tidsangivelse for når de ulike temaer ble tatt opp slik at du evt kan scrolle dit:
2 min: Aker og Akers porteføljeselskap (bl.a Aker BP)

13 min: ESG/miljø investeringer

21 min: Aker Energy – Ghana / V-Afrika

26 min: Cognite

30 min: Philly Shipyard

30 min: IMO 2020

35 min: Skiferolje

44 min: Hydrogen

45 min: Syn på fremtidig energimiks vs konsensus

47 min: Potensiell overraskelse i oljemarkedet

51 min: Ulike typer olje

54 min: Saudi-Aramco, Saudis oljeprisbehov

56 min: Questerre, gassproduksjon Canada

57 min: Naturgassmarkedet

KLAVENESS COMBINATION CARRIERS: SEB tar opp dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 72.

BOUVET: SB1M øker kursmålet til NOK 350 (250), gjentar kjøp.

MAGSEIS: SB1M kutter kursmål til NOK 14 (15), gjentar kjøp.

NAPATECH: Napatech har vært et mareritt for aksjonærene i flere år. Tirsdag eksploderte aksjen og steg 95 prosent på gode kvartalstall. Forvalter Fredrik Thoresen i Storebrand Vekst som eier 4,6 prosent mener kursoppgangen skyldes tre forhold. For det første leverer selskapet positiv kontantstrøm fra driften for tredje kvartal på rad. Videre løfter Napatech guidingen på driftsmarginen for 2019, sannsynligvis på grunn av en bedre produktmiks og kostnadsreduksjoner, sier han. Og for det tredje er de første inntektene blitt rapportert fra softwareløsningen som kjøres på Intels nye SmartNIC plattform. (FA)

EUROPRIS: Nordea oppgraderer aksjen fra hold til kjøp med kursmål NOK 29 (26).

NORWEGIAN AIR: Aksjekursen steg 20 prosent i går etter at Danske Bank oppgraderte aksjen fra hold til kjøp med kursmål NOK 45. Danske mener kostnadsprogrammet er i rute og peker på at drivstoffprisene har falt. De tror selskapet vil vise overskudd i 2020. Mht det det mye omtalte obligasjonsforfallet i desember tror Danske Bank at Norwegian vil ha tilstrekkelig likviditet til dette selv uten flere strategiske initiativ. (FA)

ELEMENT: Tre dager før Element-eier Alpha Blue Ocean skulle kaste ut styret i selskapet for å sette inn egne folk, flagget Element-styret oppkjøp av James Hafts selskap PalCapital Ventures. Haft ble i vår leid inn av Element-styret på initiativ fra styreleder Thomas Christensen, og oppkjøpet ble finansiert med å trykke 2,65 millioner nye aksjer i Element. Aksjetrykkingen endret styrkeforholdet på eiersiden i Element totalt. Dermed beholdt Element-styret sine posisjoner takket være aksjene de ga i oppgjør til sin egen konsulent .ABO har tidligere inngått en låneavtale med Element – et såkalt «dødsspirallån» – som gir dem billige aksjer i bytte mot finansiering. Samtidig har ABO solgt og shortet Element-aksjer i markedet. Element har bekjentgjort at de ønsker seg ut av denne avtalen. (FA)

BETALTE ANALYSER: MiFID II-reglene kombinert med økt passiv forvaltning og marginpress medfører at mindre og mellomstore bedrifter sliter stadig mer med å få oppmerksomhet fra investorene iht analysesjef John Olaisen i ABG Sundal Collier. Det er vanskeligere for meglerhusene å arrangere roadshow med selskap ettersom det kreves at institusjonelle investorer som kommer på slike møter må ha egen MiFID-avtale med meglerhuset. I dag er det om lag 1.000 børsnoterte selskaper i Norden, hvorav 400–500 er uten analysedekning. Mellom 100–150 selskaper er bare dekket av meglerhus som tidligere har hatt corporate-oppdrag. ABG Sundal Collier har som en konsekvens av de strukturelle endringene begynt å satse på betalte analyser, noe som innebærer at selskapene selv betaler for analysedekning. I forrige uke slapp de en analyse av StrongPoint som første norske selskap. – Vi risikerer ikke vårt omdømme gjennom å tilby et svakt analyseprodukt. I våre betalte analyser er det ikke kursmål eller en anbefaling, sier Olaisen. Det er derimot lagt opp til mye bruk av sensitivitet slik at investorene selv kan velge hvilke forutsetninger de vil tro på. (FA)

XI PROMO: …..og da passer det som kommentar til foregående punkt veldig godt å fremheve at den absolutt mest effektive måten vi kan se å oppnå oppmerksomhet fra investorene for de børsnoterte selskapene er å avholde sine presentasjoner gjennom Xtrainvestor-systemet. Våre sendinger er svært godt sett og senest i går presenterte Torbjørn Kjus Aker ASA. Vi har tidligere hatt Aker-selskapet Ocean Yield i sending foruten to selskap fra Lundin-Gruppen, Photocure, Targovax, Nel, Seabird Exploration m fl og forrige uke StrongPoint. Vi kan produsere-markedsføre-distribuere sendingen alternativt markedsføre-distribuere videoer produsert av selskapene selv. Ta kontakt på info@xtrainvestor.com ved interesse.

SPAREBANKER: Norne oppgraderer Sparebanken Møre fra selg til hold, kursmålet økes til NOK 321 (320). De oppgraderer SR-Bank fra hold til kjøp med kursmål NOK 106. De nedgraderer Voss Veksel fra kjøp til hold med kursmål NOK 180.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer