BørsXtra: Fredly torpederer avtale og går for kjempeutbytte, SDRL-verdi

HUNTER: Etter at Arne Fredly i morges flagget kjøp av 12% i Hunter Group og dermed blitt klart største eier med 15,5% totalt tilsier det meste at det foreslåtte kjøpet av IKM Subsea ikke vil kunne godkjennes med nødvendig 2/3-dels oppslutning i en generalforsamling. Andre aksjonærer med drøye 8% av aksjene har også uttalt offentlig at de er mot – samme innstilling fremkommer fra en rekke aksjonærer på sosiale media, mens det er svært få (om noen) som har uttrykt ønske om å gjennomføre avtalen foruten aksjonærer som har styrerepresentasjon. Fredly har uttalt at han ønsker å foreslå utbytte på NOK 1,80 per aksje som tilsvarer nesten 80% av dagens børsverdi. https://chat.xtrainvestor.com/channel/hunt-ol

JERNMALM: Citigroup er bekymret for at svakere stålmarginer for kinesiske stålmøller kan føre til at disse skifter til lavverdig malm, som det er et nokså stort tilbud av, melder Bloomberg. «Jernmalm kan til og med bli den beste shorten for andre kvartal 2018 dersom store likviditetsinnstrammingstiltak slår inn, eller etterspørselen fra sluttbrukerne av stålet viser seg å være svakere enn ventet,» skriver Citigroup. (FA)

KEPLER ANBEFALER: Kepler Cheuvreuxs nordiske analysesjef, Henning Steffenrud anbefaler kjøp av Kid, Schibsted, Subsea7, BW Offshore, Odfjell Drilling og Link Mobility. (FA)

SEADRILL: DNB anslår at den nye avtalen for restruktureringen sammenholdt med peer-prising ut fra deres estimater vil implisere en potensiell verdi på NOK 0.70-0.90 pr aksje.

SHELF DRILLING: SP1M tar opp dekning med en kjøpsanbefaling og kursmål NOK 85.

…og snart har vi på Xtrainvestor på plass en nedlastbar PC/Mac applikasjon som gjør at du kan nyte godt av all funksjonalitet på XI uavhengig av nettleser. Mobil kommer! Følg action i https://chat.xtrainvestor.com/channel/tradingchat

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer