BørsXtra fredag: Trump åpner opp, sjømatrapport, oljepris, vill uenighet om PGS

SEISMIKK/DRILLING: Trump-administrasjonen foreslår å åpne for letevirksomhet i omtrent hele den amerikanske kontinentalsokkelen. Etter plan skal de tildele fra 47 leaseområder i perioden 2019-2024 hvorav 12 i Mexicogolfen, 19 i Alaska, 9 i Atlanterhavet og 7 i Stillehavet. I de to sistnevnte har det ikke har vært tildelinger på flere tiår. Tilgjengeligheten på seismikkdata i disse områdene er begrenset noe som vil øke etterspørselen etter multiklient og kontraktsdata. Det igangsettes nå en offentlig 60-dagers kommenteringsperiode til forslaget.

OLJEPRIS: Fra fjorårets bunnpunkt på 44 dollar fatet i juni har oljeprisen steget med 52 prosent, og bare den siste måneden har prisene steget med ni prosent. – Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle stige så mye som nå. Jeg hadde sett for meg 60-tallet i fjerde kvartal. Dette har steget mer enn alle estimatene jeg kan huske å ha sett, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets. (DN) DNB Markets har en prognose på 60 dollar fatet i 2018, mens Pareto i dag oppgraderte sin prognose til 63 (60).

AKERBP: Pareto øker kursmålet til NOK 250 (185) – gjentar kjøp.

SJØMATRAPPORT: I dagens ferske sjømatrapport fra Pareto reduserer de sin estimerte spotpris på laks for 2018 til NOK 56 per kilo. Som følge reduseres kursmålene som følger: Austevoll Seafood NOK 90 (95), Bakkafrost NOK 330 (340), Norway Royal Salmon NOK 170 (185), Salmar NOK 280 (285), Scottish Salmon NOK 12 (12,5). Alle selskapene i sektoren får kjøpsanbefaling foruten Bakkafrost med holdanbefaling.

PGS: Den norske analytikerstanden er svært splittet i sitt syn på PGS-aksjen, der åtte har kjøpsanbefaling, mens fem har salgsanbefaling. Kursmålene varierer fra 1 til 35 kroner. Analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier er mannen med kursmålet på én krone for PGS-aksjen. Den mest positive av de norske PGS-analytikerne er Jørgen Andreas Lande i Clarksons Platou, som har et kursmål på 35 kroner. Pareto økte kursmålet til NOK 25 (21) etter gårsdagens positive profit warning. (FA)

PARETO ANBEFALER: Pareto-analytiker Fredrik Steinslien anbefaler kjøp av Schibsted, Selvaag Bolig og Kitron. (FA)

STOREBRAND: JP Morgan oppjusterer kursmålet på Storebrand til NOK 61 (47). Opprettholder selg.

HOW-TO PÅ XI: I den nye kanalen https://chat.xtrainvestor.com/channel/how-to-use-xi  finner du mye informasjon om hvordan plattformen er organisert, hvordan kanaler-private grupper – direkte meldinger fungerer, hvordan man poster ulike meldinger, hvordan du kan behandle egne og andres meldinger og hvordan reaksjoner/emojis kan brukes mm. Og for de som er flinke til å lese vil de også se kommende funksjonalitet 😉

NYE XI: Vi er blitt Norges største investorforum målt i aktivitet – her  https://chat.xtrainvestor.com/home kan du følge med på siste aktive grupper, antall medlemmer online – dvs innlogget i chatrom, økningen i antall meldinger, antall kanaler og antall rom (privat kommunikasjon). Alle er velkommen som medlem/leser.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer