BørsXtra fredag: Redaktøren er grumpy, kutter NAS – hever NEL, Sverige-England:

NORWEGIAN AIR: Pareto kutter kursmålet til NOK 375 (400) – gjentar kjøp.

THIN FILM: Thin Film Electronics sendte ut en børsmelding med en positiv selskaps-analyse, men informerte ikke i meldingen at analysen er kjøpt og betalt. For å kunne se kundeforholdet mellom selskapet og Edison, måtte man ta frem lupen og se i «disclaimeren» nederst i den 16 sider lange analysen som lå vedlagt. Finansdirektør Ole Ronny Thorsnes mener likevel informasjonen var viktig for investorene: – Hvis vi besitter informasjon som en rasjonell investor burde få vite, skal det børsmeldes. Vi vurderte det slik at en ny analyse var viktig å informere om. Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs mener at Thin Film ikke har gjort noe klanderverdig. – Det som er viktig er at kundeforholdet fremkommer i analysen. Det finnes ingen regler som tilsier at kundeforhold må opplyses i selve børsmeldingen, sier Aase, som ikke vet hvor mange andre ganger det er blitt børsmeldt nye analyser i år. (FA).

REDAKTØRENS HJERTESUKK 1: Angående Thin Film og børsens kommentar: Det skal virkelig bli fart i børsens meldingssystem hvis alle selskap skal begynne å børsmelde nye betalte og ikke betalte analyser. Likeledes så er det interessant hvis Oslo Børs virkelig synes man generelt skal kunne utelate sentrale poeng i en børsmelding så lenge informasjonen finnes på et eller annet sted i et vedlegg til den. Og la oss se om Thin Film likeledes vil mene en analyse som anbefaler salg er informasjon «en rasjonell investor burde få vite» og således børsmeldes. Det betviles – sterkt….

REDAKTØRENS HJERTESUKK 2: Wallenius Wilhelmsen børsmelder at de vil kjøpe 70% av aksjene i et selskap kalt Syngin Technology LLC for en pris mellom USD 22-30 millioner. Hva virksomheten i Syngin går ut på og strategien bak kjøpet formidler WWL gjerne i børsmeldingen, men ikke ett eneste ord om hvilke regnskapstall Syngin har eller forventes få. Hvordan i all verden skal en rasjonell investor vurdere om WWL gjør et godt eller dårlig kjøp? Og det er ikke første gang Wilhelmsen-selskap gir ytterst mangelfunn informasjon om slike transaksjoner. Når Wilhelmsen Holding i fjor meldte storoppkjøp til hele USD 400 millioner oppga de kun hvilken økt omsetning det ville medføre for konsernet. Bør man i det hele tatt være på børs hvis man ikke ønsker gi slik vital informasjon til kapitalmarkedet og med-aksjonærene?

AVANCE GAS: Nordea øker kursmålet til NOK 38 (35) – gjentar kjøp.

NEL: NEL: Norne Securities øker kursmålet til NOK 6 (5) – gjentar kjøp.

NEL: NEL fikk presentere seg til investorer via Xtrainvestors nye tjeneste AX Exposure på onsdag. I løpet av første dag hadde presentasjonen blitt sett 4000 ganger. Vi tror ubeskjedent nok at dette er den beste eksponeringen for børsnoterte selskap som vil fremføre sitt budskap. Flere selskap kommer..

DELPHI ANBEFALER: Delphi-forvalter Espen Furnes anbefaler kjøp av Aker, Subsea 7, TGS, Tomra og Sbanken.

TIPP SVERIGE-ENGLAND: I går soft-lanserte vi XIsports.chat – en community for fotball- og andre sportsinteresserte. Vi har ment at det mangler en sentral og moderne plattform i Norge for fotball-/sportdiskusjoner og med informasjon/tips/video-utveksling og vil gjøre noe med det. Via XI-coins vil brukerne få en form for eierskap. Medlemskap er nickname-basert. Bjarthe Westerheim, medgrunder i Betsafe og kjent som større aksjonær i Gaming Innovation, er sentral i oppstarten av XIsports. I forbindelse med lansering avholder vi en tippekonkurranse om resultatet og tidspunktet for første mål (om noe) i kampen Sverige-England på lørdag. Vinneren får en valgfri Premier League drakt i premie – foruten heder og ære. Her https://www.xisports.chat/channel/vm-sweden-england legger du inn ditt tips.

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer